Topgolf

'Cocktailtje' voor Lars op Tenerife

Dure bogeys zaten een lage score van Lars van Meijel in het Canary Islands Open in de weg. In Zuid-Afrika doet Daan Huizing morgen mee om de overwinning.

Gisteren moest Van Meijel heel lang wachten op het verlossende bericht dat hij ook vandaag mocht spelen. Maar de opluchting was niet helemaal terug te zien in een mooie score vandaag. Hier en daar wat birdies, maar dure bogeys op twee par-5 holes zaten een goed resultaat in de weg. Het was een mix van birdies en bogeys vandaag. Om toch positief te eindigen: op de laatste hole besloot Van Meijel zijn ronde met een birdie, waardoor hij wel een slag won. Met -5 voor het toernooi is de Brabander terug te vinden op een gedeelde 63ste plaats.

Higgo grijpt kans

Na 54 holes gaat Garrick Higgo aan de leiding. De Zuid-Afrikaan won twee weken terug ook al op Gran Canaria en vorige week, ook op Tenerife, achtste. Hij moet in staat worden geacht om morgen zijn voorsprong - de Engelsman Richard Mansell is op twee slagen de eerste belager - te kunnen verdedigen. Golfen op de Canarische Eilanden bevalt Higgo kennelijk heel goed. Hij noteerde in drie toernooien al vier rondjes 63. De 18 holes vandaag in 64 slagen (-7) was natuurlijk ook niet slecht...

Leaderboard

En verder...

Challenge Tour

In Zuid-Afrika mag Daan Huizing morgen een gooi doen naar de titel in de Dimension Data Pro-Am op Fancourt. Na een 68 op dag één en twee kwam Huizing vandaag binnen met...weer een rondje 68. Met -12 staat hij nog steeds drie slagen op de leider in het toernooi, maar dat is na drie ronden nu de Amerikaan Chase Hanna. Huizing is inmiddels opgeschoven naar de vierde plaats.

Leaderboard

Sunshine Ladies Tour

Er waren nog meer Nederlanders actief op Fancourt vandaag, waar ook een toernooi van de Sunshine Ladies Tour werd gespeeld. Romy Meekers werd daarin knap 14de. Pasqualle Coffa miste vanochtend vroeg de 'uitgestelde' cut. Het toernooi werd gewonnen door Marianne Skarpnord. De Duitse Olivia Cowan, die na twee ronden nog riant aan de leiding ging, moest door een slotronde 79 met een gedeelde tweede plaats genoegen nemen. Coffa en Meekers bereiden zich langzaam voor op de Big Green Egg Open, die eind juni op de Rosendaelsche wordt gespeeld.

Leaderboard