Topgolf

Luiten met spoed en darmklachten terug

Joost Luiten trok zich vandaag met ernstige darmklachten terug uit het Tenerife Open, dat werd gewonnen door de Zuid-Afrikaan Dean Burmester.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Het was een bewogen week voor de Nederlanders op de Spaanse eilandengroep. Allereerst kon Wil Besseling de reis van Gran Canaria naar Tenerife niet maken vanwege een positieve coronatest. Op de eerste dag van het toernooi op Tenerife maakte Luiten zijn tweede hole-in-one binnen een week. Op de dagen erna zakte hij evenwel na een goede openingsscore steeds verder weg in het klassement.

Pijn in buik

Luiten had al een aantal dagen klachten over puin in zijn buik. Hij liet zich op Tenerife onderzoeken en daar wilden ze hem direct naar de operatiekamer rijden. 'Er zit iets niet goed aan de uitstulpingen van de dikke darm. De scan wees uit dat daar uitsteeksels zijn verdraaid. Het lijkt alsof die aan het afsterven zijn.' De zesvoudig winnaar op de European Tour besloot niet een operatie op Tenerife te ondergaan maar direct (vanmiddag) naar Nederland te vliegen. Hij regelde een vlucht met een privéjet. 'Ze wilden hier direct opereren, maar ik wil zo snel mogelijk naar Nederland voor een second opinion', aldus de Bleiswijker.

Van Driel

Darius van Driel en Lars van Meijel speelden vandaag wel de laatste ronde op Tenerife, maar beide Nederlanders stonden al te ver achter om nog een rol van betekenis te kunnen spelen. Van Meijel zal zijn slotronde (+3) op Golf Costa Adeje niet lang willen heugen. Hij eindigde daardoor op de 72ste plaats. Van Driel sloot de week wel positief af met zijn eerste ronde zonder bogeys in dit toernooi. Met een '68' steeg hij dertien plekken, maar verder dan een 63ste plek kwam hij niet.

Burmester

De zege ging naar Dean Burmester. Het was niet verwonderlijk dat de zege ging naar een speler die weer héél laag ging op de toch wel makkelijke baan. De Zuid-Afrikaan had aan het einde van de rit vijf slagen voorsprong op de Duitser Nicolai von Dellingshausen. De European Tour blijft deze week ook nog op Tenerife, waar op dezelfde baan het Canary Islands Championship wordt gespeeld. Zonder Luiten dus, met Van Driel en Van Meijel en hopelijk ook Besseling, die woensdag bij een negatieve coronatest Gran Canaria mag verlaten en misschien nog op tijd kan arriveren voor het toernooi.

Eindstand

 

Challenge Tour

In het Bain's Whisky Cape Town was Daan Huizing na vier ronden de beste Nederlander op een 25ste plaats. Robbie van West eindigde in de achterhoede van het veld, dat na twee dagen verder mocht. Lars Keunen haalde de cut niet.

Eindstand

 

Lees meer over
Joost Luiten European Tour