Topgolf

Besseling en van Driel leveren in

Geen goede zondag voor Wil Besseling en Darius van Driel in het BMW International Open. Op de Challenge Tour kon ook Daan Huizing de gewenste sprong in het klassement niet maken.

Dat het niet de slotdag zou worden waar Wil Besseling op hoopte, werd al snel duidelijk. De Noord-Hollander maakte op de eerste zes holes van Golfclub München Eichenried een par en maar liefst vijf bogeys. De resterende holes gingen met vier birdies en een bogey aanzienlijk beter, maar met een ronde 74 maakte de 35-jarige Besseling wel een duikeling op het leaderboard naar de 52ste plaats.

 

Darius van Driel verging het niet veel beter. Na drie ronden onder par kwam de 32-jarige golfer op de slotdag niet verder dan een 75 (+3). Met een totaal van -1 eindigt  Van Driel in de staart van het klassement op plek 68. 

 

Lars van Meijel miste vrijdag de cut.

 

Iers Open

 

Joost Luiten kwam deze week niet in actie. Volgende week in het met drie miljoen euro gedoteerde Iers Open is Luiten wel van de partij, net als Van Driel, Besseling en Van Meijel (nu nog tweede reserve maar komt normaal gesproken ook in het toernooi). De grote publiekstrekker in het met drie miljoen euro gedoteerde Iers Open is Rory McIlroy.

 

Hovland wint

 

Viktor Hovland begon de laatste ronde van het BMW International Open als leider op -17 met drie slagen voorsprong op Jorge Campillo. Hovland kreeg het nog lastig vooral omdat Martin Kaymer een geweldige ronde speelde (64 slagen, -8) en op -17 eindigde. Hovland bleef koel en met een birdie-bogey-birdie slot kwam hij uit op -19. De 23-jarige golfer is de eerste Noorse winnaar op de European Tour.  

 

  Leaderboard

Challenge Tour

Daan Huizing begon de slotronde van het Open de Bretagne op de gedeelde 40ste plaats staan. De 30-jarige golfer uit Soest wist in de laatste 18 holes nauwelijks terrein te winnen. Met een ronde 70 en een totaal van -1 kwam hij uit op een gedeelde 36ste plaats. Op de Road to Mallorca zakt Huizing van de vierde naar de vijfde plek. Aan het einde van het jaar verdient de top-20 een kaart voor de European Tour.

De winst in Bretagne ging naar de Fransman Julien Brun. 

Leaderboard

Symetra Tour: Weber haalt cut 

Dewi Weber - die volgende week ook het Big Green Egg Open speelt - moest knokken in Amerika in het Prasco Charity Championship om de cut te overleven na een matige openingsronde (+3). In de tweede ronde ging het beter en met een 71 (-1) begint Weber de slotronde in Cincinnati met +2 op de gedeelde 37ste plaats.

Leaderboard