Topgolf

Stijgende lijn voor Besseling en Van Driel

Met een goede ronde op moving day stijgt Wil Besseling richting de top-20. Ook Darius van Driel won plaatsen op dag 3 van het BMW International Open.
Beeld: Golfsupport.nl

Wil Besseling lijkt steeds beter zijn weg te vinden op Golfclub München Eichenried. De Nederlander verbeterde zich wederom na rondes 72-69 met een ronde 68 (-4). Dankzij vijf birdies en slechts een bogey nadert hij met een totaal van -7 de top-20 van het klassement.

Niet alleen Besseling verbeterde zich op moving day, want ook landgenoot Darius van Driel had een slag minder nodig dan op vrijdag: 71 (-1). Met -4 staat Van Driel net in de top-50 van het klassement.

Lars van Meijel miste vrijdag de cut. Joost Luiten kwam deze week niet in actie.

Hovland goed op dreef

Viktor Hovland nam vandaag flink afstand van het veld door een foutloze 64 (-8) te noteren. De Noor staat op -17, met Jorge Campillo alleen in de achtervolging op -14. Darren Fichardt staat alleen op -13.

Leaderboard

European Amateur Championship: Van der Weele 8ste

Kiet van der Weele heeft een zeer goede prestatie geleverd door 8ste te worden in het European Amateur Championship. Op Golf du Medoc in Frankrijk had Van der Weele 274 (-10) slagen nodig voor de 72 holes in het grote amateurtoernooi. De amateur maakte in vier dagen flink wat birdies (20 stuks), maar zal flink balen van zijn quadruple bogey op hole 11 in zijn slotronde, die hij uiteindelijk voltooide in 73 (+2) slagen.

Bob Geurts speelde ook een goed toernooi en eindigde op de 14de plaats met -8. Benjamin Reuter (-3) eindigt op de 36ste plaats, Nordin van Tilburg (+2) werd 55ste en Dario Antonisse 62ste met +5. Nevill Ruiter en Thom Hoetmer haalden de cut niet. De zege ging naar Denemarken en Christoffer Bring met -20.

In 2018 werd dit kampioenschap gespeeld op de Haagsche en eindigde Jerri Ji - naast de hierboven genoemde Viktor Hovland, tegenwoordig nummer 14 van de wereld - op de gedeeld tweede plaats.

Leaderboard

Challenge Tour: Huizing level par

Daan Huizing speelde zaterdag een ronde in level par en blijft daarmee rond de 40ste plaats staan. De 30-jarige golfer uit Soest won onlangs in Ierland en staat vierde in de Road to Mallorca. De top-20 aan het einde van het seizoen promoveert naar de European Tour.

Leaderboard

Ladies European Tour: Meekers in achterhoede

Romy Meekers speelt een week voor het Big Green Open in Tsjechie en heeft de cut gemist. Na een openingsronde in 75 (+3) slagen noteerde ze op zaterdag een 79 (+7) voor +10 en een 126ste plaats.

Leaderboard

LET ACCESS Series: Bontan 12de op Rinkven

Zhen Bontan is op de twaalfde plaats geëindigd in de Golf Flanders LETAS Trophy op Rinkven in België. De Nederlandse eindigde op +3 na 54 holes terwijl Pasqualle Coffa met +5 beslag legde op de 19de plaats. Mayka Hoogeboom die als amateur meedeed eindigde met +16 op de 50ste plaats. Lizzy Peeters, ook met amateurstatus, trok zich na twee rondes terug. De zege ging met een straatlengte voorsprong (zes slagen) naar Lily May Humphreys (-10) uit Engeland.

Leaderboard

Symetra Tour: Weber vecht terug

Dewi Weber - die volgende week ook het Big Green Egg Open speelt - moest knokken in Amerika in het Prasco Charity Championship. Na een matige openingsronde (+3) op vrijdag noteerde ze zaterdag een 71 (-1) en staat ze voorlopig precies binnen de cut.

Leaderboard

PGA Tour Latinoamérica: Caron op het randje

Op de PGA Tour Latinoamérica in Ecuador heeft Rowin Caron in het Banco del Pacifico Open de cut (top-55 + ties) gemist. Met rondes 73-70 en een score van -1 na 36 holes staat hij gedeeld 57ste, net niet genoeg om door te mogen.

De Nederlandse nummer 9 van de ranking kan een goed resultaat goed gebruiken om in de top-5 te eindigen van de jaarranglijst en zo een kaart voor de Korn Ferry Tour te verdienen. Eind juli wordt in Mexico het laatste toernooi van het seizoen gespeeld.