Topgolf

Besseling herstelt in München

Wil Besseling steeg flink op dag twee van het BMW International Open terwijl Darius van Driel net de cut haalde met een birdie op 18.

Lars van Meijel deed op donderdag nog van zich spreken met een ronde 69 (-3) maar op vrijdag moest hij het stokje van 'beste Nederlander' overdragen aan Wil Besseling. Terwijl Van Meijel (27) de cut mist door een ronde 75 (+3), noteerde Besseling (35) dankzij vier birdies, een eagle en drie bogeys een 69 (-1) en steeg hij naar de gedeeld 42ste plaats op de parkbaan van Golfclub München Eichenried.

 

Ook Darius van Driel (32) haalde het weekend met tweemaal 71, al moest dat wel met een birdie op 18 om de cut, die op -2 kwam te liggen, on the number te halen. De Leidschendammer staat op de 57ste plaats.

 

De hoogst genoteerde Nederlandse golfer op de wereldranglijst, Joost Luiten, slaat het BMW International Open over om zich voor te bereiden om een belangrijke reeks van de grote toernooien: het Iers Open, Schots Open en Brits Open.

 

Kearney op -11

 

Niall Kearny uit Ierland gaat aan de leiding met -11. Op -9 volgen een aantal goede spelers waaronder Viktor Hovland en Bernd Wiesberger. Ook Louis Oosthuizen, afgelopen zondag nog tweede in het US Open op Torrey Pines, liet van zich spreken met een ronde 67 (-5) en een 9de plaats (-7) halverwege het toernooi.

 

Leaderboard

Sergio Garcia haalde mede dankzij dit sublieme flopshot de cut:

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Huizing op Challenge Tour 

Daan Huizing staat na twee rondes op de 40ste plaats. De enige Nederlander in het Open de Bretagne noteerde een 71 (+1). De 30-jarige golfer uit Soest won onlangs in Ierland en staat vierde in de Road to Mallorca. De top-20 aan het einde van het seizoen promoveert naar de European Tour. 

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.