Topgolf

Prima ronde -3 Van Meijel in München

Drie Nederlanders begonnen donderdag aan het BMW International Open. Van dat drietal kwamen er twee tot een score onder par, de derde landgenoot kan morgen pas de eerste ronde afmaken.
Beeld: Golfsupport.nl

Lars van Meijel speelde een heel solide ronde op de parkbaan van Golfclub München Eichenried. De Brabander maakte een bogey op hole 15 maar stelde daar vier birdies tegenover voor een keurige ronde 69 (-3). Met die score bezet de 27-jarige golfer plek 23 op het leaderboard van het BMW International Open. Van Meijel staat op plek 176 in de Race to Dubai en kan een mooi resultaat dus heel goed gebruiken want de top-115 behoudt aan het einde van het seizoen de tourkaart.

Besseling 14 holes

Darius van Driel leek op weg naar een prima score, maar met twee bogeys op zijn laatste drie holes viel hij iets terug maar met 71 slagen tekende de 32-jarige Leidschendammer nog wel voor een score onder par. Met -1 bezet Van Driel, 84ste in de Race to Dubai, de gedeelde 65ste plaats in het met 1,5 miljoen euro gedoteerde toernooi.

Wil Besseling had veertien holes gespeeld toen het spel wegens slecht weer werd onderbroken. De 35-jarige Noord-Hollander begint morgenochtend vroeg op +1 aan de resterende vier holes van zijn eerste ronde.

Leiders -7

Aan kop gaan vier spelers op -7. Wade Hormsby had daar 18 holes voor nodig, Sam Horsfield en Masahiro Kawamura kwamen voor het spel werd stilgelegd tot 17 holes en Sebastian Garcia Rodriguez staat na twaalf holes al op zeven onder par.

Joost Luiten slaat het BMW International Open over. Luiten speelt volgende week het Iers Open, dan het Schots Open en vervolgens het Brits Open.

Leaderboard

Challenge Tour

Daan Huizing is de enige Nederlander in het Open de Bretagne. In de eerste ronde op de baan van Golf Bluegreen de Pléneuf Val André kwam de 30-jarige golfer uit Soest tot 69 (-2) slagen. Die score is goed voor de gedeelde 26ste plaats. Huizing die onlangs won in Ierland, bezet plek vier in de Road to Mallorca. De top-20 aan het einde van het seizoen promoveert naar de European Tour.

Leaderboard

LET ACCESS

In de Golf Flanders Letas Trophy zijn Pasqualle Coffa, Zhen Bontan en Lizzy Peeters goed begonnen. Coffa en Bontan staan met 71 slagen, gelijk par, op de gedeelde negende plaats, drie slagen achter leider Lien Willems. Peeters staat met 72 slagen op de gedeelde vijftiende plaats.