Big Green Egg Open

Groen licht voor bezoekers bij Big Green Egg Open

Het zal anders zijn dan je gewend bent, maar als je naar golf wilt komen kijken tijdens het Big Green Egg Open, dan kan dat! Dankzij de versoepelingen van de coronamaatregelen zijn toeschouwers toegestaan op de Rosendaelsche, zij het in beperkte aantallen.

Geen publiek, dat was vanwege Covid-19 de duidelijke boodschap voor de organisatie van het Big Green Egg Open. Maar afgelopen vrijdag werd met de aangekondigde versoepelingen opeens alles anders. Het toptoernooi van de Ladies European Tour zal toch (beperkt) toegankelijk zijn voor toeschouwers. Geweldig nieuws! Per dag mogen maximaal 500 mensen komen kijken.

 

Kom je ook?

Het toernooi vindt plaats van 30 juni tot en met 3 juli op de Rosendaelsche Golfclub bij Arnhem. Wil jij - met inachtneming van 1,5 meter afstand en de overige coronamaatregelen - met je neus boven op de wedstrijd staan? De topspeelsters live zien spelen op het hoogste Europese podium? Het kan! En ook de Nederlandse speelsters zullen jouw support zeker waarderen.

>> BESTEL HIER JE TICKETS!

Met het toegangsbewijs kun je gratis parkeren en ontvang je een lunchpakket. Je parkeert bij Sportcentrum Papendal waarvandaan je per pendelbus in ruim 10 minuten naar de Rosendaelsche Golfclub wordt gebracht.

Geen side-events

Vanwege de nog steeds geldende veiligheidsrichtlijnen zijn er geen promodorp en side-events zoals je mogelijk gewend bent van andere toernooien. Zo zijn er geen golflessen bij de Golf Academie of RAAK!-activiteiten, is er geen culinaire Big Green Egg-beleving en geen publieksterras. Er is wel eenvoudige publiekscatering.

Impuls voor het toernooi

Wessel Buddingh’ van Big Green Egg is als trotse titelsponsor ontzettend blij dat er toch een beperkt aantal mensen naar het toernooi kan komen. “Het is een impuls voor de speelsters, vrijwilligers en de Rosendaelsche Golfclub. Natuurlijk vinden wij het jammer dat we onze kookkunsten niet kunnen vertonen en dat we het dit jaar in een eenvoudige opzet zonder de culinaire invulling van Big Green Egg moeten doen, maar dat maken we in 2022 meer dan goed. Daar doen we alles aan!”

Topgolf als trekpleister

De organisatie van het evenement is in handen van de NGF, die publiek ook graag verwelkomt. Directeur Jeroen Stevens: “We organiseren dit toernooi met name om vrouwengolf te promoten. Dan is de aanwezigheid van toeschouwers natuurlijk een enorme toevoeging. Ook al is het in bescheiden vorm, met topgolf als ‘enige’ trekpleister, we kunnen nu iedere enthousiaste golfliefhebber vrouwengolf laten zien en dan vooral hoe waanzinnig goed deze golfsters zijn. Daar zijn we blij mee.”

Lees meer over
Toernooien LET