Topgolf

Luiten en Besseling in spoor van 'gemixte' leiders

Van de drie Nederlandse golfers die deze week in het speciale Scandinavian Mixed spelen, heeft Joost Luiten (-5) de beste start achter de rug. Tussen de mannelijke Ên vrouwelijke concurrenten staat hij op het randje van de top-10, ÊÊn slag voor Wil Besseling.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Voorafgaand aan dit baanbrekende toernooi, werd de in goede vorm verkerende Joost Luiten tot de grote favorieten gerekend. Heel gek was het daarom ook niet dat hij in een van de 'featured groups' zat, samen met Solheim Cup-speelster Caroline Hedwall en de jonge Pia Babnik, vorige week nog winnares op de LET. Vanaf hole 1 liep het spel van Luiten naar wens. Hij begon met birdies op 1, 4 en 5, en bleef zichzelf vervolgens op vrijwel elke hole in positie spelen. Heel veel putts wilden vervolgens echter niet vallen, totdat hij laat toch nog twee birdies produceerde voor een 67 en -5. De basis voor een goede week was gelegd door de Bleiswijker, die zich na 18 holes op het randje van de top-10 bevindt.

Late bogeys houden Besseling uit top-10

Ook Wil Besseling had voor de start van zijn ronde al gezien wat er mogelijk was op de harde, niet al te lastig spelende baan van Vallda Golf & Country Club. Na een paar holes begon hij ook zelf te scoren, met name rond het maken van de turn raakte hij 'op tik' met een reeks van vier birdies in vijf holes. Niet veel later volgde een bogey, maar de lange Nederlander had ook nog een eagle in huis op 16. Daarmee beperkte hij alvast de schade die de ingeleverde slagen op de twee slotholes nog aan hadden kunnen richten. Besseling kwam binnen op -4.

Sterk slot Van Driel

Darius van Driel volgt dan weer op twee slagen van Besseling. Nog nagenietend van zijn tweede plek in Duitsland, kwam hij in de buurt van Göteborg tot drie birdies en één bogey. Het zag er aanvankelijk niet naar uit dat hij op -2 uit zou komen, maar twee late birdies hielpen hem dan toch nog onder par.

'Mix' bovenaan

Uniek aan het Scandinavian Mixed is dat een even groot aantal mannen en vrouwen in hetzelfde toernooi strijdt om dezelfde prijzenpot van 1 miljoen euro. Het initiatief is mede op touw gezet door de Zweedse golficonen Annika Sörenstam (+1) en Henrik Stenson (-2), deze week gastvrouw- en heer. Zij zullen ongetwijfeld tevreden zijn over het feit dat de vrouwen goed meedoen op het leaderboard. Zo kwam een uitstekend puttende Christine Wolf zelfs tot de leidende score van -8. In het restant van de middag kon alleen Sam Horsfield haar 64 nog evenaren. Dat was bijzonder, want de Engelsman vertelde na afloop dat hij het vorige toernooi in Hamburg moest missen door voedselvergiftiging. Vooralsnog legt dit Horsfield dus geen windeieren.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.