Topgolf

Van West grijpt net naast eerste zege

Robbie van West leek op weg naar zijn eerste zege op de Challenge Tour, maar een heel zuur einde van de ronde wierp hem terug naar de vierde plaats in de D+D Real Challenge in Tsjechië.

Robbie van West heeft een gouden kans op zijn eerste overwinning op de Challenge Tour verspeeld door de D+D Real Czech Challenge met drie bogeys te eindigen. De Brabander die de laatste ronde met -13 op de vierde plaats was begonnen, speelde tot aan de beslissende fase van het toernooi geweldig golf. Met nog drie holes te gaan ging Van West met -19 aan de leiding met een voorsprong van twee slagen op zijn naaste achtervolgers. Na een bogey in de eerste ronde donderdag op hole 17 maakte de 28-jarige golfer 52 holes achtereen geen enkele fout op de baan van Golf & Spa Kunětická Hora maar noteerde hij wel zeventien birdies. In het zicht van de haven ging het in Tsjechië helaas toch fout voor Van West. Hij eindigde met bogeys op 16, 17 en 18 en viel met -16 terug naar de gedeelde vierde plaats.

Teleurstelling

In zijn vijf voorgaande toernooien dit jaar op de Challenge Tour had Van West vier keer de cut gemist en in het Cape Town Open kwam hij tot de 67ste plaats, goed voor een cheque van 693 euro. Zijn beste resultaat ooit op de Challenge Tour tot op heden was een 23ste plaats in de Challenge de Espana in 2018. Zo bezien is de vierde plaats vandaag in Tsjechië een heel erg mooie prestatie, maar de teleurstelling over het einde van de ronde zal ongetwijfeld groot zijn bij de nummer 1315 op de wereldranglijst. 

Lars Keunen, de tweede Nederlander in het toernooi, eindigde na een ronde 73 op de gedeelde 29ste plaats.    

De winst en de 32.000 euro eerste prijs ging naar de Spanjaard Santiago Tarrio die Julien Brun en Kristian Krogh Johannessen in een play-off versloeg.

  Leaderboard
Lees meer over
Topgolf Challenge Tour