Topgolf

Van Driel gaat op maandag voor de winst

Darius van Driel begint de laatste ronde van het Porsche European Open maandag op slechts één slag van de leiders. Ook Joost Luiten en Wil Besseling hebben zicht op een mooie klassering.

Darius van Driel heeft morgen in de laatste ronde van het Porsche European Open een kans om zijn eerste zege te boeken op de European Tour. De eerder deze week 32 jaar geworden golfer staat na 36 holes van het 54 holes toernooi op de gedeelde derde plaats, een slag achter de leiders Matthew Southgate en Maverick Antcliff. Van Driel voegde aan zijn eerste ronde in 71 (-1) slagen vandaag een uitstekende 69 toe met vier birdies en een bogey. Op de lang en moeilijk spelende baan van Green Eagle bij Hamburg is -4 na 36 holes een prachtige score. Van Driel, die 129ste staat in de Race to Dubai (top-115 aan het einde van het seizoen behoudt de Tourkaart), is vooral tevreden over zijn lange spel. "Van tee tot green heb ik heel sterk gespeeld, mijn coursemanagement was ook goed. Het putten kan nog wel iets beter, hopelijk kan ik morgen wat meer kansen op de greens benutten."

Luiten en Besseling 

Omdat het toernooi is ingekort naar 54 holes zit het veld voor de slotronde van maandag nog heel dicht bij elkaar. Joost Luiten speelde zich met een prima tweede ronde in 68 (-4) slagen en een totaal van gelijk par naar de top-20 van het klassement. De 35-jarige Luiten, die op dag 1 voor een 76 tekende, maakte in de tweede omloop vijf birdies en een enkele bogey.Wil Besseling had over de eerste twee ronden net een slag meer nodig dan zijn land- en leeftijdgenoot. De Noord-Hollander begon de tweede ronde heel erg matig met par, triple bogey, bogey op zijn eerste drie holes. Daarna volgde er knap herstel met vijf birdies en een enkele bogey voor een ronde 72. Met +1 bevindt Besseling zich op de gedeelde 32ste plaats maar het gat met de leiders is slechts zes slagen.

Veerman: 81-66

Voor Lars van Meijel viel na twee ronden 76 het doek in het met 1,2 miljoen euro gedoteerde toernooi. Ook Martin Kaymer, Abraham Ancer en Henrik Stenson misten de cut die op +3 viel. Johannes Veerman, spelend voor Amerika maar ook in het bezit van een Nederlands paspoort, overleefde de cut wel en dat na een niet al te beste eerste ronde...  

Leaderboard