Topgolf

Coffa en Bontan boven par in de Alpen

Zhen Bontan en Pasqualle Coffa houden voorlopig gelijke tred in het Jabra Ladies Open. Na één ronde golf tussen de Alpentoppen kwamen beide speelsters halverwege het leaderboard uit op +4. Op de Challenge Tour in Tsjechië kende Robbie van West de beste start.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Voor Pasqualle Coffa en Zhen Bontan is het Jabra Ladies Open een nieuwe gelegenheid om zich te meten met het hoogste niveau in Europa. Het grootste gedeelte van het seizoen zal het tweetal actief zijn op de LET Access Series, maar in aanloop naar het Big Green Egg Open (30 juni tot 3 juli op de Rosendaelsche Golfclub) mogen een aantal Nederlandse speelsters voor hun kans gaan op de Ladies European Tour. Deze week heeft dit Coffa en Bontan naar een prestigieuze baan in de Franse Alpen gebracht. Op het Evian Golf Resort wordt jaarlijks namelijk het Evian Championship gehouden, één van de vijf majors.

Dezelfde score

Veel tijd om te genieten van de Alpentoppen en het voortreffelijke uitzicht over het Meer van Genève, hadden Bontan en Coffa niet. Laatstgenoemde sloeg al in de ochtend af op hole 15 en kwam in totaal tot drie birdies, maar ze leverde onderweg ook een aantal slagen in. Mede door een dubbel-bogey op hole 10 kwam ze tot een ronde 75 voor +1. Later op de dag bleek dit ook Bontans score te zijn na 18 holes. Net als haar landgenote noteerde zij birdie op de kenmerkende par-3 2de, maar daar bleef het bij voor de voormalig winnares van het NK Strokeplay. De Nederlandse vrouwen staan voorlopig rond de plek waar vrijdag de streep getrokken zal worden.

Oude bekende

Op het moment van schrijven is het een oude bekende wiens naam bovenaan het leaderboard staat in Évian-les-Bains. Annabel Dimmock uit Engeland won hier vorig jaar al haar allereerste toernooi op de LET en begon haar campagne vanochtend met een ronde 67 (-4) meer dan goed. Wie er ook keurig bij staat, is Lucie Malchirand. De 18-jarige Française is na haar sprookjesachtige overwinning in Italië meteen professional geworden en kwam donderdag tot -2.

Leaderboard

Challenge Tour

De spelers van de European Tour mogen zaterdag pas los in het Porsche European Open, maar op de Challenge Tour zijn ze wel al lekker bezig. Bij afwezigheid van Daan Huizing, die in zijn overwinningsvlog (kijktip, zie onder) vertelde de baan van deze week niets te vinden, wordt de Nederlandse eer in Tsjechië hoog gehouden door Coffa's vriend Lars Keunen en Robbie van West. Voorlopig gebeurt dat met wisselend resultaat. Van West vinden we op -2 rond de 20ste stek terug, waar Keunen met name aan het begin van zijn ronde een aantal steken liet vallen. Gelukkig had de Brabander nog een eindspurt in huis, met vier birdies op zijn laatste vijf holes kwam hij terug tot +2. Een groepje golfers deelt de leiding op -5.

Leaderboard

Lees meer over
Topgolf LET Challenge Tour