Topgolf

Van Driel gaat voor 'eremetaal' na topdag

Darius van Driel bestormde het leaderboard op dag 3 van de ISPS Handa World Invitational. Hij kwam uit op -10 en doet helemaal mee om de podiumplaatsen (of zelfs nog meer...). Een medaille zou hij daar niet voor krijgen, in tegenstelling tot de golfers in Tokio waar een spannende climax nadert.
Beeld: Golfsupport

Beeld: Golfsupport

Darius van Driel lijkt zich helemaal thuis te voelen op de parkbaan van Galgorm Castle. Nadat hij de andere baan nog in level par afwerkte op de openingsdag, zette hij hier gisteren al de weg naar boven in met een 65 (-5). Op 'moving day' deed de Leidschendammer precies hetzelfde nog eens. Hij begon birdie-birdie aan zijn derde ronde en kwam met een nieuwe birdie op 8 de top-5 van het klassement binnen. Maar daarmee was het nog niet gedaan voor Van Driel. Direct na de turn pakte hij een nieuwe slag op, waarna de putt van drie meter op 12 hem naar de tweede plaats bracht. Op 16 kon hij vervolgens nét niet de par redden van grote afstand, maar na een korte birdieputt op de par-5 slothole was hij terug in de dubbele cijfers voor op het einde van de dag de gedeelde vierde plek.

"Het was een solide ronde, ondanks een slechte afslag op 16", vertelde Van Driel na afloop van de ronde. "Maar overall ben ik tevreden. Er stond vandaag meer wind dan de dagen ervoor. Ik sta er goed voor."

Smith & Horsey hebben gaatje

Met nog één ronde te gaan bedraagt de achterstand vijf slagen op leider Jordan Smith (-15). De Engelsman bleef bogeyvrij en sloot eveneens af met een birdie voor een 65. Smith won bijna op de dag af vier jaar geleden zijn eerste en voorlopig nog altijd laatste toernooi. Dat was in Hamburg, het Porsche European Open. Nu kan hij in Noord-Ierland voor nummer twee gaan, maar dan moet hij wel zien af te rekenen met zijn belagers. David Horsey is op -14 zijn grootste bedreiger.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Olympische Spelen

Dan over naar Tokio, waar het olympisch golftoernooi vannacht een spannende finale belooft te krijgen. Met 18 holes is de leiding nog altijd in handen van Xander Schauffele, die geen bijzondere derde ronde speelde maar wel nog alleen leidt op -14. Schauffele's moeder is in Japan opgegroeid, maar Japan juicht toch echt voor een andere golfheld. Hideki Matsuyama zit namelijk op maar één slag van de koploper en mag met de Amerikaan (en Paul Casey) in de laatste groep starten. De twee speelden eerder dit jaar ook al samen in de slotronde van The Masters, waar Matsuyama zijn thuisland de allereerste major bij de mannen bezorgde. Andere grote namen in contention: Casey (-12), Rory McIlroy (-11), Tommy Fleetwood en Shane Lowry (samen op -10).

Wat kunnen Thomas & Thomas nog?

Voor de Belgen is eremetaal ook nog zeker niet buiten bereik, maar dan hebben zij wel een hele goede slotronde nodig op Kasumigaseki Golf Club. Thomas Detry en Thomas Pieters staan allebei in de top-15 op -8, maar samen de baan in mogen ze dan weer niet.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.