Topgolf

Van Dam neemt Popov bij de hand

Dat Team PopDamBottles gisteren de cut haalde in Michigan, kwam vooral op het conto van Anne van Dam. De Nederlandse nam alle birdies die zij en Sophia Popov noteerden voor haar rekening, waardoor de twee beste vriendinnen nog twee rondes door mogen.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Op de tweede dag van de Dow Great Lakes Bay Invitational stonden de eerste fourballs op het programma en dus was het aanvallen geblazen. Zo ook voor Team PopDamBottles, dat met Anne van Dam een speelster aan boord had die je dit geen twee keer hoeft te vertellen. Ze nam koppelpartner Sophia Popov bij de hand en al snel verschenen daar de eerste birdies. Drie om precies te zijn op de eerste negen plus één bogey, maar omdat de Duitse op die hole een par maakte werd er geen slag ingeleverd. Ook na de turn ging Van Dam door met twee birdies, kijk maar eens naar onderstaand 'bommetje', al werd het naar het einde toe toch nog wel even spannend. Uiteindelijk was het de Arnhemse birdie op 17 die ze naar -5 voor de ronde tilde en -4 totaal, waarop de twee 'on the number' de cut haalden op Midland Country Club.

Jutanugarn 59

De Duits-Nederlandse score was verdienstelijk, maar hun flightgenoten lieten zien wat er mogelijk is als beide speelsters 'on fire' zijn. De zusjes Ariya en Moriya Jutanugarn wisten gezamenlijk een 59 (-11) te maken, waarbij zij allebei ook nog eens bogeyvrij bleven. Het zijn dan ook de twee Thaise speelsters die na 36 holes aan de leiding gaan, voordat er morgen weer foursomes gespeeld worden in het met 2,3 miljoen dollar gedoteerde toernooi. Die twee andere hoog aangeschreven zusjes, Nelly en Jessica Korda, bleven vandaag ietwat hangen op -6.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Anne van Dam Topgolf LPGA