Topgolf

Geen vliegende start Van Dam en Popov

Team PopDamBottles heeft nog weinig om op te proosten in Michigan. Het duo bestaande uit Anne van Dam en majorwinnares Sophia Popov werkte de openingsronde in +1 af en staat daarmee in de middenmoot.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Je zou gerust kunnen stellen dat de keuze voor Anne van Dam een inkoppertje was voor Sophia Popov. De twee zijn al jaren beste vriendinnen en met de chemie moet het dus wel goed zitten, maar op de openingsdag konden ze dit nog niet in een lage score vertalen. Om de beurt spelend met dezelfde bal (foursome) was er op de tweede negen van Midland Country Club al snel een bogey, waarna het Duits-Nederlandse koppel twee birdies noteerde en zo alsnog onder par de turn maakte. Doordrukken lukte vervolgens helaas niet, integendeel. Door twee late bogeys moest het team met de ludieke naam PopDamBottles genoegen nemen met een 71 voor +1. Op vrijdag hebben ze dus nog een goede ronde fourball nodig, willen ze niet met een kater richting Frankrijk afreizen voor het volgende major.

Met +1 bevond het tweetal zich halverwege het klassement nadat iedereen binnen was. De achterstand op de leiders bedraagt al zes slagen. Liefst vier teams kwamen uit op -5, onder wie Nelly en Jessica Korda, de twee grote favorieten. Ook het Amerikaans-Thaise duo dat de eerste (en enige) Dow Great Lakes Bay Invitational won twee jaar geleden, staat nu weer bovenaan.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Anne van Dam Topgolf LPGA