Topgolf

Paar plekken winst voor Van Driel

Darius van Driel is ook na de derde ronde de beste Nederlander in het ijzersterk bezette Schots Open. Joost Luiten overleefde ternauwernood ook de 'tweede cut'. De Belg Thomas Detry kan morgen zijn eerste zege boeken op de European Tour.

Darius van Driel speelt heel constant golf in het eerste Rolex Series toernooi dat hij in zijn loopbaan kan spelen. Op The Renaissance Club tekende hij zaterdag net als een dag eerder voor 69 slagen na een eerste ronde 70. Van Driel maakte in de derde ronde vijf birdies en drie bogeys op de linksbaan in de buurt van Edinburgh. De 32-jarige Leidschendammer die de dag begon op de gedeelde 53ste plaats, stijgt met een totaal van -5 iets in het klassement van het met acht miljoen dollar gedoteerde toernooi.

Luiten overleeft ook 'cut 2' 

Voor Joost Luiten was het vrijdag na zijn tweede ronde lang onzeker of hij de cut zou overleven. Uiteindelijk bleek zijn score van -2 net voldoende. Omdat maar liefst 87 spelers het weekend haalden, trad vandaag de zogeheten second cut in werking. Als 78 spelers of meer de eerste cut overleven, gaan na de derde ronde alleen de beste 72 plus ties door naar de slotdag (uiteraard krijgen de spelers die dan afvallen wel prijzengeld). Luiten bleef ook nu net aan de goede kant van de streep na een ronde 70. De geboren Bleiswijker begint zondag met -3 op de gedeelde 69ste plaats aan de slotronde. 

Dit keer Detry?

Thomas Detry deelt na 54 holes de leiding met Matthew Fitzpatrick. De Belg en de Engelsman hebben met -14 een slag voorsprong op de nummer-1 van de wereld Jon Rahm. Lucas Herbert, vorige week winnaar in Ierland, staat na een prachtige ronde 64 alleen vierde met -12. Detry wacht nog altijd op zijn eerste zege op de European Tour. De 28-jarige golfer uit Ukkel werd al vier keer tweede en vijf keer derde, het zou natuurlijk geweldig zijn als hij de eerste overwinning weet te boeken in een groot Rolex Series toernooi.    

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Anne van Dam

In het Aramco Team Series-event speelde Anne van Dam de derde en laatste ronde in 73 slagen, gelijk par. Met -4 totaal eindigt de beste golfster van Nederland in het individuele klassement op de gedeelde achttiende plaats. De winst ging naar Marianne Skarpnord die in een play-off afrekende met Atthaya Thitikul nadat beide speelsters op -13 waren geëindigd. In het teamklassement kwam 'Team Van Dam' met -26 uit op de gedeelde 21ste plaats. Op de Centurion Golfclub ging de winst in het teamklassement met -41 naar Team Olivia Cowan, mede door deze prachtige slag van de Duitse...

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Challenge Tour

Daan Huizing beleefde geen goede dag in de Le Vaudreuil Golf Challenge in Frankrijk. De golfer uit Soest kwam niet verder dan een ronde 74 (+3) en duikelde van de zestiende naar de 31ste plaats met een score van -1. De leiding na 54 holes wordt gedeeld door de Chileen Hugo Leon en de Duitse routinier Marcel Siem. 

Leaderboard