Topgolf

Van Driel en Besseling eindigen zij aan zij

De twee overgebleven Nederlanders in het Dubai Duty Free Irish Open hebben het toernooi vandaag uitstekend afgesloten. Wil Besseling en Darius van Driel eindigden daardoor zij aan zij op de 17de plaats.

In het sterk bezette deelnemersveld op Mount Juliet Estate in Thomastown had Van Driel er nog zin in vandaag. Met vier birdies op de eerste negen klom hij al flink en op de tweede negen voegde hij er daar nog twee aan toe. Het enige smetje was de bogey op de par-5 17de, waar hij al drie keer een birdie had gemaakt. ‘Ik liep dit toernooi een beetje te zoeken naar mijn swing’, aldus Van Driel. ‘Daardoor moest ik wel wat voorzichtiger spelen. Maar gelukkig was mijn putter wel bij de les.’

Eagle Besseling

Van Driel klom op de slotdag nog bij twintig plekken dankzij een ronde in 67 slagen (-5) en kwam daarmee op gelijke hoogte met landgenoot Wil Besseling. De Noord-Hollander leverde voor de derde keer deze week een scorekaart met 69 slagen in. Vandaag stond er ook voor het eerst een eagle op. Beiden konden met een 17de plaats meer dan tevreden zijn.

Warming-up

‘Deze week was een mooie warming-up voor Schotland waar de echte punten zijn te verdienen’, merkte Van Driel op. Hij mag voor het eerst meedoen aan een Rolex Series-toernooi op de European Tour. Ook Joost Luiten speelt volgende week op The Renaissance Club het Schots Open, ter voorbereiding ook op het Brits Open waar Luiten eveneens speelt.

Herbert wint

Het toernooi in Ierland werd gewonnen door de Australiër Lucas Herbert (-19), die op de eerste dag de leiding nam en ‘m niet meer afstond. De Zweed Rikard Karlberg werd op drie slagen tweede, gevolgd door Johannes Veerman, de Amerikaan met Nederlands bloed.

Eindstand

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

 

Challenge Tour

In de Kaskáda Golf Challenge in Tsjechië eindigde Daan Huizing op een 35ste plaats. Hij zal op meer hebben gerekend, want na vrijdag stond hij nog in de top-20. De winst ging naar de Duitser Marcel Schneider

Eindstand