Topgolf

Besseling poetst smetjes knap weg

Wil Besseling (-3) is de enige Nederlander die de grens van level par heeft kunnen slechten op de openingsdag van het Dubai Duty Free Irish Open. Darius van Driel, Joost Luiten en Lars van Meijel moeten vrijdag hard aan de bak om de cut te halen.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Het was al vroeg birdies maken geblazen op Mount Juliet, door Joost Luiten getypeerd als ‘deels bosbaan, deels parkbaan’. Bijna ‘on-Iers’ stond er weinig wind bij een aangenaam zonnetje, wat het voor de spelers allemaal wat makkelijker maakte op weg naar de grote, snelle greens. Zo ook voor Wil Besseling die zijn week opende met birdie, voordat er op 4 een tegenvallende dubbel-bogey op de kaart verscheen. Maar de Nederlandse nummer 2 liet zich niet kisten en begon direct aan de herstelwerkzaamheden. Na een birdie op 5 volgden nieuwe birdies op 8, 9, 10 en 13, wat hem op -4 zelfs even de top-10 in bracht. Door een late bogey ging daar uiteindelijk nog één slag vanaf en met een ronde 69 (-3) staat de Noord-Hollander op de gedeelde 37ste plaats.

Luiten, Van Driel, Van Meijel

Joost Luiten startte zijn ronde solide met negen achtereenvolgende pars, maar leverde na de turn nog twee slagen in. Dat hij in zijn hele eerste ronde slechts één birdie wist te produceren was een tegenvaller voor de Bleiswijker, die voor de start van het Iers Open aangaf flink te hebben gewerkt aan het chippen: +2 en de 123ste plaats. Darius van Driel had vandaag twee slagen minder nodig dan Luiten. Ondanks twee dubbels wist hij onderweg ook genoeg slagen op te rapen om aan het eind weer uit te zijn gekomen op 72 slagen en met level par staat de Leidschendammer op plek 89.

Lars van Meijel speelde als enige van het kwartet Nederlanders in de middag en dat ging moeizaam. Een ronde 76 (+4) betekent vrijdag de noodzaak van een lage score om de cut te overleven. 

Johannes Veerman -7

De koppositie na de eerste 18 holes is in handen van de Australiër Lucas Herbert, die afsloot met vijf birdies in zijn laatste zeven holes en tekende voor -8. Op slechts een slag achterstand volgt Johannes Veerman, de man die speelt voor Amerika maar ook een Nederlands paspoort heeft. Bekende spelers die goed begonnen zijn: Martin Kaymer en de Belgen Thomas Detry en Nicolas Colsaerts (allen -5). Rory McIlroy kon de favorietenrol in eigen land nog niet waarmaken. De grote publiekstrekker in het met drie miljoen euro gedoteerde toernooi kwam net als Darius van Driel tot 72 slagen.  

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.