Topgolf

Terugval Luiten, Casey wint in Dubai

Joost Luiten viel in de Dubai Desert Classic flink terug vooral dankzij een dure misser op een par-5. De winst op de Emirates Golf Club ging overtuigend naar Paul Casey.
Beeld: Golfsupport

Beeld: Golfsupport

 Joost Luiten leek op weg naar een prima score in de laatste ronde van de Omega Dubai Desert Classic. Na acht gespeelde holes was hij -3 voor de dag met birdies op hole 1, 3 en 6. Daarna leverde de 35-jarige Nederlander flink in met drie bogeys en een heel dure dubbel-bogey op hole 13. Die par-5 speelde zondag gemiddeld 4.44, Luiten moest er een 7 noteren. Een ronde van 74 (+2) deed hem uiteindelijk terugvallen naar een totaal van -1 en een gedeelde 44ste plaats.  

 

Zege nr. 15 Casey

 

De winst op de Emirates Golf Club ging naar Paul Casey. De 43-jarige Engelsman begon de slotronde als leider met een slag voorsprong op de jonge Schot Robert McIntyre. Aan het eind van de rit had Casey na een ronde 70 en een totaal van -17 een voorsprong van vier slagen op de Zuid-Afrikaan Brandon Stone. McIntyre eindigde na een tegenvallende ronde 74 met -12 alleen op de derde plaats.

Casey verdient met zijn vijftiende overwinning op de European Tour 527.180 dollar en hij stijgt richting de top-15 van de wereldranglijst.

 

Oman Open geannuleerd

 

Joost Luiten speelt volgende week in Saoedie-Arabië, de andere Nederlandse golfers op de European Tour komen niet in dat sterk bezette toernooi. Wil Besseling, Lars van Meijel en Darius van Driel hoopten hun eerste toernooi van 2021 de eerste week van maart te spelen in Oman, maar dat gaat helaas niet gebeuren.  Het Oman Open, in 2019 gewonnen door Luiten, is geannuleerd. De regering in Oman geeft vanwege de coronapandemie geen toestemming voor het organiseren van grote sportevenementen. Er is een heel kleine kans dat de European Tour nog met een vervangend toernooi komt, anders wordt het wachten tot de Qatar Masters (11-14 maart).

 

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

 
What do you want to do ?
New mail