Topgolf

Solide ronde 70 (-2) Luiten in Dubai

Met een heel degelijke derde ronde in 70 slagen wint Joost Luiten wat terrein in de Omega Dubai Desert Classic. Paul Casey gaat na 54 holes aan kop.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Joost Luiten speelde net als vrijdag een heel solide ronde op de Maljis Course van de Emirates Golf Club. De eerder deze maand 35 jaar geworden golfer begon met een bogey op de openingshole, dat was meteen een smetje op de scorekaart. 'De drieputt op de eerste hole was eigenlijk het enige foutje in de ronde. Voor de rest ben ik niet in de problemen geweest. De grote missers zijn er uit.'

Twaalf keer

Birdies kwamen er op de par-5 derde en de par-5 tiende hole en ook op de zeker niet makkelijke rechts-links dogleg par-4 zestiende won Luiten een slag. Hole 17 (korte par-4) en 18 (in twee slagen haalbare par-5) spelen allebei gemiddeld onder par, maar de Nederlander wist er geen birdie te maken. Na een derde ronde in 70 (-2) slagen staat Luiten met een totaal van -3 rond plek 35 in het toernooi dat een prijzengeld heeft van 3.250.000 dollar (527.180 voor de winnaar). Luiten speelt de Omega Dubai Desert Classic deze week voor de twaalfde keer. Een achtste plaats in 2016 is zijn beste resultaat, zeven keer haalde hij de cut en in totaal vergaarde hij in dit toernooi ruim 138.000 dollar prijzengeld.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

 

Paul Casey

Na 54 holes is de leiding in handen van Paul Casey. Na een ronde 64 (-8), zijn beste ooit in de Omega Dubai Desert Classic, heeft de Engelsman een slag voorsprong op de Schot Robert McIntyre, die rondging in 67 slagen. Voor de Belg Thomas Detry was het geen fijne dag. Hij leverde zijn koppositie in en begint morgen met zeven slagen achterstand op Casey, die op jacht gaat naar zijn vijftiende zege op de European Tour

Leaderboard

 

Nieuwe caddies Besseling en Van Meijel

 

Helaas kan van de Nederlandse golfers op de European Tour alleen Joost Luiten deze week spelen in Dubai. Wil Besseling, Lars van Meijel en Darius van Driel zullen moeten wachten tot het Oman Open dat de eerste week van maart wordt gespeeld. Besseling gaat dat doen met een nieuwe caddie, Martijn van Oosterhout. Een naam die bekend klinkt? Dat kan kloppen want Van Oosterhout, ook actief als fysieke coach in golf, was vorig jaar de caddie van Lars van Meijel. Klik hier voor een interview met Van Oosterhout dat vorig jaar in het magazine Golf.nl verscheen.

 

Lars van Meijel schrijft op zijn website dat hij gekozen heeft voor een heel ervaren caddie, Owen Craig. “Dit seizoen ga ik starten met een nieuwe caddie: de Ier Owen Craig. Owen is een ervaren caddie met zo’n 700 wedstrijden op zijn naam. Hij werkte met Thomas Levet en droeg zijn tas tijdens de Masters en de Ryder Cup. Met Michael Hoey won hij meerdere toernooien en later heeft Owen Y.E. Yang gecaddied. Eind vorig seizoen heb ik in overleg met Martijn besloten op zoek te gaan naar een andere caddie. Via via ben ik bij Owen uitgekomen. We hebben telefonisch besproken wat ik zoek in een caddie en er was duidelijk een klik. In Oman gaan we samen het nieuwe seizoen beginnen. Ik heb er zin in!”

 

Altijd leuk: The One Club Challenge

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.