Topgolf

Sterke start Luiten in Abu Dhabi

Joost Luiten kende in het Abu Dhabi HSBC Championship een veelbelovende start van het seizoen. Rory McIlroy speelde ook uitstekend en gaat aan de kop.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Luiten reisde begin vorige week al af naar de golfregio om nog een paar dagen te kunnen trainen in Dubai. Met frisse zin begon hij vandaag op de Abu Dhabi GC aan zijn seizoen, waarin hij zichzelf weer nieuwe doelen heeft gesteld. De start, wel een paar uur later dan gepland vanwege dikke mist in de ochtend, was in ieder geval veelbelovend. Toen het spel wegens invallende duisternis werd stilgelegd, stond Luiten met -3 keurig op de gedeelde tiende plaats. De 35-jarige Nederlander liep met een heerlijk gevoel van de baan af, want op zijn laatste hole van de dag, de par-5 tweede, maakte hij eagle.

Bonus

"Mijn tweede slag met de 3-wood eindigde op de rand van de green, een meter of vijf van de hole en ik maakte de putt. Die eagle was natuurlijk een lekkere bonus. Ik speelde sowieso goed in lastige omstandigheden want het waaide hard. Op hole 17 maakte ik een putt voor birdie van een meter of zes en ik had nog wel een paar kansen maar die putts vielen net niet. Maar dit is gewoon een heel goede start", aldus Luiten die de bogeys van de kaart hield en morgenochtend om 07:40 begint aan het restant van zijn eerste ronde. "Hopelijk is er dan geen mist en kunnen we gelijk beginnen."

McIlroy leider

In de ochtendronde toen de omstandigheden met minder wind een stuk makkelijker waren, hadden Rory McIlroy en Tyrrell Hatton al behoorlijk huisgehouden. De Noord-Ier had er duidelijk zin in op de Abu Dhabi Golfclub en kwam na 18 holes zonder kleerscheuren en acht birdies rijker binnen. Met een ronde in 64 slagen bleef hij Tyrrell Hatton, winnaar van al drie Rolex Series-toernooien, een slag voor. Ook Hatton bleef bogeyvrij maar maakte slechts drie birdies. De overige vier slagen 'winst' boekte hij met twee eagles.

Leaderboard

 
  
Lees meer over
European Tour Joost Luiten