Topgolf

Wie speelt waar? Week 2

Een voorbeschouwing op de toernooien van deze week. Zodra de toernooien begonnen zijn, kunnen de scores gevolgd worden door op de leaderboards te klikken.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

14 – 17 PGA Tour, Sony Open in Hawaii, Waialae Country Club, Honolulu, Hawaii. Prijzengeld: $6.600.000 Leaderboard

Op de hoogte blijven van al het laatste topgolfnieuws? Volg ons op twitter voor updates gedurende de week! 

14 – 17 PGA Tour, Sony Open in Hawaii, Waialae Country Club, Honolulu, Hawaii. Prijzengeld: $6.600.000

Na de door Harris English gewonnen jaaropener op Kapalua, blijft de PGA Tour nog een week in Hawaii hangen voor het Sony Open. De reis van Maui naar het noordelijker gelegen eiland Oahu is kort, maar toch zit er een wereld van verschil tussen de twee banen die de spelers moeten overwinnen in deze kleine ‘Hawaii swing’. De fairways van de Waialae Country Club zijn namelijk niet al te breed en worden omzoomd door palmbomen, maar de par-70 toeristenbaan speelt voor de pro’s niet lang en dus zijn er meer dan genoeg birdiekansen.

Andere koek

Vorig jaar was het echter andere koek. Met name in de beginfase van het toernooi bemoeilijkten de weergoden het spel aanzienlijk, wat uiteindelijk leidde tot het hoogste aantal slagen voor de winnaar in 15 jaar (269 voor ‘slechts’ -11). ‘Aussie’ Cameron Smith begon de week met bogey en triple bogey, om aan het einde van de rit Brendan Steele te verslaan na een verlenging en zijn eerste individuele triomf op de PGA Tour te vieren. 

Eyecatchers

Met tien golfers uit de top-25 van de wereld die hun opwachting zullen maken is het deelnemersveld een stuk minder sterk dan in het Tournament of Champions vorige week, maar nog altijd behoorlijk te noemen. Collin Morikawa, Webb Simpson, Patrick Reed, Daniel Berger en Viktor Hovland zijn de ‘eyecatchers’ op de entry list, waarop bijvoorbeeld ook de namen van Sergio Garcia, Kevin Kisner, oud-winnaar Ryan Palmer en Hideki Matsuyama prijken. Jimmy Walker won al twee keer op Waialae.

Televisie: Ziggo Sport Golf: do t/m za 01:00-04:30, zo 00:00-04:00

Leaderboard

Wanneer start welke tour?

'Europa' moet nog even wachten op de start van het seizoen. Maar voor je het weet vliegt en rolt de bal ook weer op de European Tour en niet voor het eerst in de 'zandbak' van Abu Dhabi. Zoals het het er nu naar uitziet is daar 'slechts' één Nederlander actief, Joost Luiten.

• European Tour: 21 januari, Abu Dhabi HSBC Championship
• LPGA: 21 januari, Tournament of Champions (nog zonder Anne van Dam)
• Challenge Tour: 11 februari, Dimension Data Pro-Am
• Kalenders Symetra Tour, Alps Tour, Pro Golf Tour, Ladies European Tour, LET Access en PGA Tour Latinoamérica nog niet bekend

Datums belangrijkste toernooien

Laten we hopen dat we dit jaar ook weer toernooien mét enthousiast en uitbundig publiek zien op de vijf continenten. Wat zijn de datums die je alvast in je agenda moet zetten?

• The Masters: 8-11 april
• The Open: 15-18 juli
• Olympische Spelen mannen: 29 juli tot 1 augustus
• Olympische Spelen vrouwen: 4-7 augustus
• Solheim Cup: 4-6 september
• KLM Open: 16-19 september
• Ryder Cup: 24-26 september