Equipment

Helpen afstandsmeters tegen slow play?

De Amerikaanse golforganisatie PGA gaat in enkele grote professionele toernooien het gebruik van afstandsmeters toestaan. Het is een proef om uit te vinden of de spelers daardoor sneller spelen; een poging om slow play aan banden te leggen dus.

De Professional Golfers Association is verantwoordelijk voor de organisatie van een groot aantal professionele toernooien, waaronder het PGA Championship (mannen), het KPMG Women's PGA Championship (vrouwen) en het Senior PGA Championship (50+). Het eerste kampioenschap vindt eind mei plaats; het PGA Championship voor vrouwen telt waarschijnlijk in elk geval één Nederlandse deelneemster, Anne van Dam.

Lees hier meer over over rangefinders en GPS-horloges.

Slow play

Tot nu toe worden rangefinders alleen gebruikt in amateurtoernooien en door recreatiegolfers. In professionele toernooien op de PGA Tour en European Tour mogen spelers en caddies wel in de oefenronden gebruik maken van deze tools.

Het besluit dat nu is genomen om rangefinders in de wedstrijd toe te staan, helpt mogelijk in de strijd tegen slow play op de tours. De ergernis over spelers die heel lang de tijd nemen om de afstand in te schatten voordat ze een bal slaan, neemt toe. Uiteraard zijn er ook tegenstanders van het besluit. Zij vinden dat de golfsport op het hoogste niveau geen elektronische hulpmiddelen nodig heeft en dit de caddie ook minder belangrijk maakt. Een aantal caddies liet al weten te verwachten dat het spel juist langzamer gaat bij het gebruik van rangefinders. In een poll op ons twitteraccount bleek een grote meerderheid overigens voor dit besluit te zijn.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Gebruik jij een afstandsmeter?

Ben jij een golfer die in de baan gebruik maakt van een afstandsmeter/rangefinder of GPS-horloge en ben je voor je gevoel daardoor sneller aan het spelen? Slow play is namelijk ook iets waar sommige recreatiegolfers zich aan storen. Wil je reageren? Dan kan dat ook via de poll op twitter hieronder of stuur een mail naar redactie@golf.nl.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Equipment PGA Tour