NGF

Voorjaarscompetitie NGF gaat niet door

Ook in 2021 gaat de Voorjaarscompetitie niet door. De NGF heeft besloten de competitie in maart/april, waaraan jaarlijks ruim 17.000 golfers meedoen, in verband met de coronamaatregelen te schrappen.

'Op dit moment is het niet toegestaan om wedstrijden en competities te spelen en is de kans uiterst gering en waarschijnlijk zelfs nihil dat dit eind maart wel weer mag. Dit wordt onder andere door NOC*NSF, het ministerie van VWS en diverse collega-sportbonden bevestigd. Alles afwegend hebben wij gemeend dit besluit te moeten nemen’, aldus NGF-president Caroline Huyskes in een brief aan de clubs.

Teleurstelling

Bij Huyskes en de NGF is de teleurstelling groot. ‘Zeker omdat we dit besluit nu voor het tweede opeenvolgende jaar hebben moeten nemen. We hadden het dolgraag uitgesteld, maar afwachten heeft geen zin gezien de gecommuniceerde routekaart en in dit stadium is iedereen ook gebaat bij duidelijkheid.’
De NGF gaat er vooralsnog vanuit dat de Jeugdcompetitie en de Najaarscompetitie later dit jaar wel gespeeld kunnen worden.

Lees meer over
Competitie NGF