Topgolf

Luiten ondanks dubbel goed van start

Joost Luiten heeft in de sterk bezette Saudi International de basis gelegd voor een goede week. De Nederlander zal ongetwijfeld balen van die ene dubbel-bogey, maar leverde ook vijf birdies af voor een 67 (-3).
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Joost Luiten heeft de loting in ieder geval mee in Saoedi-Arabië. Hij mocht vanochtend starten en speelt zijn tweede ronde vrijdagmiddag, wat qua wind waarschijnlijk het meest gunstig is. En dat voordeel buitte de 35-jarige golfer in zijn openingsronde al vroeg uit. De birdies werden gevonden op 2 en 4, de kortste van de twee par-5's op de Royal Greens Golf and Country Club. Vervolgens verschenen enkel pars en met -2 maakte Luiten de turn in de top-15.

Gelijke tred

Door een nieuwe birdie wist Luiten nog wat verder te stijgen, maar niet veel later volgde een dubbel-bogey 6 op de lastigste hole van de baan. De Zuid-Hollander moest zich herpakken en deed dat, op de flink onder par spelende reeks slotholes. Holes 15 en 17 werden gebirdied en op de kansrijke 18de bleef het helaas 'slechts' bij par, waarna Luiten tekende voor een 67 en -3. Op die score staat hij gedeeld zeventiende en houdt hij gelijke tred met onder anderen Dustin Johnson, Lee Westwood en Tyrrell Hatton.

Horsey evenaart baanrecord

Toen Luiten terugkwam in het clubhuis, zag hij de naam van een goede vriend bovenaan het leaderboard staan. David Horsey opende met een spectaculaire tweede negen (zeven birdies) de aanval op het baanrecord van Dustin Johnson en kwam tot een evenaring. De Engelsman, viervoudig winnaar op de European Tour, bracht een 61 binnen voor -9 en heeft één slag voorsprong op Stephen Gallacher. Joachim B. Hansen mocht vanochtend al vroeg een hole-in-one vieren, maar helaas voor de Deen gebeurde dat niet op de par-3 waar deze week een auto te winnen is... 

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.