Topgolf

Meekers en Sohier grijpen naast kaart

Het is Anouk Sohier en Romy Meekers in Spanje niet gelukt om speelrecht voor de Ladies European Tour te verwerven. De Nederlandse vrouwen hadden in de Final Qualifier respectievelijk twee en drie slagen te veel nodig om aanspraak te maken op een tourkaart.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Na vier van de vijf rondes golf viel zondag de cut op de banen van Real Golf La Manga Club. Pasqualle Coffa viel af, terwijl Anouk Sohier en Romy Meekers op dat moment al wisten dat ze voor een schier onmogelijke opgave stonden om nog naar de top-20 te klimmen. Ook een plek bij de beste 50 (plus ties) had echter nog een mooie kaart opgeleverd voor 2022, dus er was nog genoeg om voor te spelen op de slotdag van Qualifying School. 

Net niet genoeg

Sohier had wat dat betreft de beste kansen. Zij stond met nog 18 holes te golfen één slag buiten de top-50, maar hield het op de South Course vandaag net niet goed genoeg bij elkaar. Ze noteerde één birdie, drie bogeys en een dubbel-bogey om haar tweede week aan de Middellandse Zee af te sluiten. Na drie dagen had de recent professional geworden Sohier nog uitstekende papieren, maar helaas zakte ze door twee keer +4 op zondag en maandag flink weg op het leaderboard. Op een totaal van +10 had ze uiteindelijk twee slagen te veel nodig.


Meekers zou het met een laatste ronde in level par gered hebben, maar ook voor haar zat het er vandaag niet in. De Utrechtse eindigde één slag achter haar landgenote op +11, nadat ze haar week was geëindigd met een 76 (+5).  

Toch Oranje op LET

Dat de Nederlandse vrouwen het op Qualifying School niet hebben gered, wil overigens niet zeggen dat we ze het komende jaar niet op de LET terug gaan zien. Coffa was naar Cartagena afgereisd om haar ‘exemption category’ nog wat te verbeteren, maar vertelde eerder aan GOLF.NL te verwachten in principe sowieso al 90% van de toernooien te mogen spelen. Meekers en Sohier hebben door de Pre-Qualifier te doorstaan volledig speelrecht voor de LET Access Series verdiend. Dankzij het Big Green Egg Open dat ook komend jaar weer op de LET-kalender staat, krijgen zij bovendien mogelijk nog wat extra ‘invites’ voor het hoogste niveau. En dan is er ook nog Anne van Dam, van wie we nog niet precies weten wat ze gaat doen.

Uitslag

De Amerikaanse Gabriella Then won de Final Qualifier met een score van -12.

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Topgolf LET Qualifying School