Nieuws

Golfen kan tijdens harde lockdown nog

De harde lockdown heeft uiteraard ook gevolgen voor de golfsport, maar golfen blijft mogelijk. In maximaal tweeballen en formeel tussen 05.00 en 17.00 uur.

De zeer besmettelijke omikronvariant heeft het demissionaire kabinet doen besluiten een harde lockdown af te kondigen tot en met tenminste 14 januari 2022. Ook de georganiseerde sport moet grotendeels weer ‘dicht’, maar als buitensport ontspringt golf deels de dans.

Tweeballen

Golfen mag nog tussen vijf uur ’s ochtends en vijf uur ’s avonds, al zal beginnen met golf in de praktijk dagelijks wat later zijn vanwege de duisternis. Golfen kan ook nog steeds in flights van vier (of drie) spelers, mits die vier zich als twee groepjes van twee door de baan bewegen en minimaal en tussen de groepjes bewegen en minimaal vier meter afstand bewaren. In een groepje van twee moeten de twee spelers onderling minimaal 1,5 meter afstand bewaren. Op deze basis kunnen ook nog wedstrijden worden georganiseerd.

Horeca

De horeca en golfshops moeten evenwel hun deuren sluiten, maar voor de horeca geldt wel dat to go-mogelijkheden voor spelers in de baan en afhaal worden toegestaan. Recepties in een clubhuis of golfshop mogen geopend blijven, net als toiletten. Het dragen van een mondkapje in de ruimtes is wel verplicht, net als het hebben van een coronatoegangsbewijs (CTB). De maatregelen - met name met betrekking tot de horeca - en mogelijkheden kunnen per club en baan verschillen, dus laat je vooraf goed informeren.

Overdag kunnen ook nog lessen en trainingen worden gegeven, in meerdere groepjes van twee maar ook die groepjes moeten minimaal vier meter uit elkaar lessen of trainen (of een vrijgelaten mat op de drivingrange er tussen). 

Jeugd

Voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar geldt bij lessen en trainingen geen maximale groepsgrootte. Zij hoeven bij lessen en trainingen ook geen 1,5 meter afstand te houden.