Topgolf

Van Dam onder de streep in Q-Series

Twee rondes voor het uitdelen van de tourkaarten staat Anne van Dam niet langer op een 'veilige' plek in de Q-Series. Dewi Weber blijft daarentegen stug doorgaan en kan de LPGA Tour al ruiken.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Anne van Dam verloor gisteren de marge die ze in deel 1 had opgebouwd en leverde vrijdag een paar slagen in. Dat gold niet alleen voor de Nederlandse nummer 1, want in de zesde ronde van de Q-Series werd sowieso een stuk minder laag gescoord dan een dag eerder. Voor Van Dam was met name de dubbel-bogey op 18, haar negende hole, de boosdoener op Highland Oaks. De drie andere bogeys kreeg ze wel weggepoetst, maar de +2 van die hole bleef tot het einde staan. Daardoor komt ze nu virtueel één slag tekort om tot de top-45 plus ties te behoren.

Weber handhaaft zich

Ook voor Dewi Weber ging het, in tegenstelling tot de fraaie 66 (-6) van donderdag, zeker niet van een leien dakje. Ze liep op haar eerste negen achter de feiten aan en viel even uit de top-10 van het klassement, maar liet op de terugweg weer zien waarom ze daar in de eerste plaats was aanbeland de voorbije week. Met een 72 voor level par handhaafde de Groningse zich uiteindelijk op de prettige score van -14. Weber heeft de komende twee dagen liefst elf slagen speling.

Leaderboard

Lees meer over
Topgolf Anne van Dam LPGA