Topgolf

Rampzalig slot Darius van Driel

In het door onweer onderbroken Zuid-Afrikaans Open staat Lars van Meijel in de top-20. Darius van Driel kende een rampzalig slot van zijn ronde.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Lars van Meijel was na veertien holes in de derde ronde van het South-African Open +2 voor de dag met twee bogeys en verder pars. Op hole 15 en 16 van de Gary Player Country Club in Sun City kwamen de eerste birdies en toen werd het spel helaas onderbroken. Vanwege dreigend onweer moesten de spelers de baan af en het ging even daarna zo hard en langdurig regenen dat verder spelen onmogelijk was. Van Meijel begint zondagochtend het restant van zijn derde ronde met -4 op de gedeelde zeventiende plaats. 

Een 10 voor Darius... 

Darius van Driel leek in de derde ronde een aardige sprongetje in het klassement te maken. Leek, want aan het einde van de ronde ging het lelijk mis. De bogey op hole 17 was geen ramp, de 10 op de slothole natuurlijk wel. Wat er mis ging op die par-5? "Ik sloeg een perfecte bal naar de green maar die rolde net te ver door het water in. Ik kon wel spelen vanuit het water, maar sloeg de bal te hard,  over de green tegen de rand van de hindernis. Ik moest droppen en had een heel moeilijk flopshot, tot twee keer toe was ik net te kort en terug het water in."

Zo kwam er dus een heel ongelukkige 10 op de scorekaart en een ronde in 76 slagen voor een totaal van +3 en de gedeelde 57ste plaats voor Van Driel.   

Harding leider

Aan kop in editie 111 van het South-African Open gaat Justin Harding. De Zuid-Afrikaan heeft met -11 een slag voorsprong op landgenoten Oliver Bekker en Daniel van Tonder. De leiders hebben in hun derde ronde dertien holes gespeeld en er wacht zondag dus een lange en spannende dag.

Door de reisbeperkingen die veel landen n.a.v. de ontdekking van de omikronvariant hebben opgelegd, telt het Zuid-Afrikaans Open alleen nog mee voor de Sunshine Tour. Het prijzengeld is een half miljoen euro.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Topgolf Darius van Driel