Topgolf

Weber en Van Dam zij aan zij in Alabama

Halverwege de eerste week van de Q-Series staan Anne van Dam en Dewi Weber er goed voor. Ze leverden vandaag een solide score af en klommen naar de gedeelde zeventiende plek in het klassement.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Kort na elkaar sloegen Dewi Weber en Anne van Dam vanochtend af op de Magnolia Grove Golf Course. Vandaag speelde het duo de Falls Course en de rondes die de Nederlanders afleverden leken in veel opzichten op elkaar. Weber bracht het er het beste vanaf door onderweg vier birdies te noteren en de foutenlast te beperken tot één bogey, voor een ronde 68 (-3) en alles bij elkaar -4. Op de langste holes, de par-5’s, won de Groningse deze eerste twee dagen nog geen enkele slag, dus er is voor haar zeker nog wat extra winst te behalen in Alabama.

Van Dam getergd

Ook Van Dams scorekaart was vrij ‘clean’ te noemen. De Gelderse longhitter volgde haar 70 (-2) van een dag eerder op met een nieuwe -2 (vier birdies, twee bogeys) en kwam met dezelfde 36-holes score als haar landgenote terug in het clubhuis. Van Dam is na een matig seizoen op de LPGA getergd om haar kaart te heroveren en doet, weliswaar met nog een lange weg te gaan, vooralsnog goede zaken.

Na twee dagen golf staat de leidende score op -9. De Zweedse Linnea Johansson en Na Rin An uit Zuid-Korea voeren het leaderboard aan, al gaat het aan het einde van de rit natuurlijk niet per se om wie bovenaan eindigt. De o zo belangrijke 45ste plek staat voorlopig op -2.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Topgolf Anne van Dam LPGA