Topgolf

Anne en Dewi leggen goede basis

Na één van de acht rondes golf in de Q-Series staat zowel Anne van Dam als Dewi Weber aan de goede kant van de streep. Er is echter nog een lange weg te gaan wil het Oranje-duo zich verzekeren van LPGA-speelrecht.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Anne van Dam had niet lang nodig om op stoom te komen op de Crossings Course van de Magnolia Grove Golf Course. Door een reeks van vier opeenvolgende birdies meldde de Nederlandse nummer 1 zich al vroeg in de bovenste gelederen, maar van haar -4 bij de turn bleef uiteindelijk nog de helft over. Na een birdie ter afsluiting tekende Van Dam voor een 70, -2 en voorlopig de gedeelde 25ste plaats.

Weber -1

Dewi Weber sloot op dezelfde hole juist met een bogey af, anders had ze vrijdag dezelfde score meegenomen naar de Falls Course. De Groningse was begonnen met een foutloze eerste negen waarop ze wel twee birdies maakte en kwam met nog één birdie en twee bogeys terug naar het clubhuis in Alabama. Vrijdagochtend mag ze verder gaan bouwen op haar score van -1.

Pedersen aast op return

Bovenaan het leaderboard vinden we onder anderen Emily Kristine Pedersen terug. De Deense zag een Amerikaans avontuur al eens mislukken, maar probeert het nu weer na haar naam gevestigd te hebben op de Ladies European Tour en in de Solheim Cup. Op -6 deelt Pedersen, die we eerder dit jaar nog in actie zagen in het Big Green Egg Open, de leiding met een speelster uit Mexico en een hoopvolle Taiwanese. Volgende week zondag verdienen na 144 holes de beste 45 vrouwen LPGA-speelrecht.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
Topgolf Anne van Dam LPGA