Topgolf

Besseling kan net niet doordrukken

Wil Besseling kon op dag 3 van het Omega European Masters net niet de volgende versnelling vinden om door te stoten naar de top van het klassement. Hij klom wel een tiental plekken en een mooi resultaat zit er dan ook nog altijd in.

Nadat landgenoten Lars van Meijel en Darius van Driel de cut een dag eerder op tegenvallende wijze niet hadden overleefd, is Wil Besseling dit weekend de eenzame Nederlandse strijder op de Alpenbaan van Crans-sur-Sierre. En het begin mocht er op dag 3 zijn voor de West-Fries, die met twee vroege birdies de weg omhoog inzette. Na de turn klom hij verder en de top-10 was niet meer ver weg, maar Besseling kon tot zijn eigen teleurstelling niet doorpakken op de twee par-5's waar hij met zijn lengte normaal gesproken moet kunnen scoren. Na nog een bogey gemaakt te hebben op 16 gevolgd door twee keer par, tekende hij in Zwitserland voor een score van 68 (-2) en -5 totaal. Vanaf de 21ste stek behoort een eerste top-10 notering sinds april nog altijd tot de mogelijkheden, mits hij zondag nog wat extra kansen grijpt.

Lees de liveblog voor een 
verslag van dag 3 van de
B-NL Challenge op The Dutch!

 

Het was een beetje een merkwaardige dag in Crans Montana. Zo leverden Thomas Detry, Andy Sullivan en leider Dean Burmester in de laatste flight flink in, terwijl anderen 'moving day' juist wel benutte om flink te klimmen. Sean Crocker bijvoorbeeld. De Amerikaan tekende voor een 64 (-6) en greep daarmee de leiding op -10. Die deelt hij op het moment samen met Renato Paratore uit Italië.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Coffa mist cut in Zweden

Pasqualle Coffa leek vandaag lang bezig te zijn aan een heuse wederopstanding, na gisteren het Didriksons Skafto Open begonnen te zijn met een score van +9. Hoe anders verging het haar vandaag, toen ze na 14 holes nog altijd bogeyvrij was en wel drie birdies gemaakt had. Zo kwam ze weer aan de goede kant van de streep uit, maar door bogeys op 15 en 16 werd het toch nog billenknijpen voor de Brabantse. Bij binnenkomst miste ze op +8 virtueel nét de cut en de grens verschoof uiteindelijk niet meer in haar voordeel. Volgende week is er voor Coffa een nieuwe kans, wederom in Zweden. 

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
European Tour Topgolf LET