Topgolf

Comeback Besseling in Zwitserland

Na de de eerste dag was Wil Besseling de derde geklasseerde Nederlander in het klassement van de Omega European Masters. Een dag later is hij de enige die van het drietal de cut haalt.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Vijf birdies en een bogey stonden er vrijdag na 18 holes op de kaart van Wil Besseling. Een prima ronde, zeker gezien het feit dat hij de dag begon rond de honderdste plaats, en dus buiten de cut-line. 

Dankzij een 66 (-4) verbeterde Besseling zichzelf meer dan zestig plaatsen en gaat hij met -3 als 32ste het weekend in op de baan in Crans-Sur-Sierre. De nummer 251 van de wereld zal gebrand zijn op een goed resultaat in Zwitserland. Na een 4de plaats in Oostenrijk in april is de Nederlander niet meer in de top-10 geëindigd. In 2020 eindigde Besseling drie keer op de derde plaats en haalde hij de finale in Dubai.

Van Driel en Van Meijel naar huis

Besseling moet de Nederlandse eer hoog houden in het hooggebergte, want landgenoten Darius van Driel en Lars van Meijel kunnen naar huis. Van Driel, die gister goed van start ging, noteerde een 75 (+5) op dag 2 en zakte te ver weg (naar +2) om de cut op -1 te halen. Op de eerste negen hield de Leidschendammer het nog goed bij elkaar, maar op de tweede negen was een birdie niet voldoende compensatie voor vier bogeys en een dubbel-bogey. Van Meijel noteerde net als donderdag een ronde level par (twee birdies, twee bogeys) en mist ook de cut. 

Lees de liveblog voor een 
verslag van dag 2 van de
B-NL Challenge op The Dutch!

 

Burmester nieuwe leider

James Morrison kon zijn 60 (-10) op donderdag geen positief vervolg geven. De Engelsman zakte weg uit de top-10 met een +4. Dean Burmester deed wel goede zaken door na een 64 een 65 te noteren voor een totaal van -11 en de koppositie. Andy Sullivan en Thomas Detry volgen op -10. 

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Coffa in Zweden: +9

Pasqualle Coffa speelt deze week het Didriksons Skafta Open. Het was een worsteling op de eerste dag met weinig speelsters die onder par wisten te eindigen. Coffa had eveneens een zware dag met een score van 78 (+9), het resultaat van twee dubbel-bogeys en vijf bogeys. De cut valt pas morgen dus de speelster uit Sterksel heeft nog alle kans om het weekend te halen.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
European Tour Topgolf