Topgolf

Goede start Van Driel in de Alpen

Dankzij een goede openingsronde in 67 (-3) slagen staat Van Driel in de top-20 van de Omega European Masters. Van Meijel en Besseling wisten niet onder par te komen maar hebben goed zicht op het halen van het weekend.

Hij begon met een bogey, maar dat was geen slecht voorteken voor Darius van Driel in Crans Montana. Op hole 5, 6 en 7 noteerde de Nederlander birdies. Na een tweede bogey op 11 volgden er weer birdies op 14 en 15 voor een totaal van 67 op de par-70 baan van Crans-Sur-Sierre. De Leidschendammer staat na 18 holes 19de.

Van Meijel & Besseling

Naast Van Driel spelen Lars van Meijel en ook Wil Besseling in de Zwitserse Alpen. Tot grote hoogte stegen ze nog niet. Van Meijel noteerde een ronde level par (vier bogeys, vier birdies) voor een plek bij de beste 75, terwijl Besseling een wat wisselvallige ronde binnenbracht met een eagle, een dubbel-bogey, twee birdies en drie bogeys. Met +1 achter zijn naam staat hij voorlopig in de achterhoede (96ste) al moet gezegd worden dat het veld dicht op elkaar zit. 

Lees de liveblog voor een 
verslag van dag 1 van de
B-NL Challenge op The Dutch!


Bijna een nieuwe 59

Wie al wel afstand nam van het veld was James Morrison. De 35-jarige Engelsman noteerde donderdag een sublieme ronde in 60 slagen. Startend van 10 noteerde de tweevoudig European Tour winnaar 9 birdies, een eagle en een bogey op de 18de (zijn 9de hole van de dag). Als leider heeft hij drie slagen voorsprong op een tweetal op -7.

Leaderboard