Topgolf

Van Driel doorstaat wind het beste

Harde wind zorgde ervoor dat het voor de Nederlanders in het Hero Open een lastige middag golf werd. Darius van Driel staat er na 18 holes in St. Andrews het beste voor. Pasqualle Coffa kende een moeizame LET-start in Sotogrande.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Het was een dag met twee gezichten op de Torrance Course van Fairmont St. Andrews. De omstandigheden in de ochtend waren perfect te noemen en dat resulteerde dan ook in lage scores, waarna de wind in de middag aantrok en het de spelers moeilijk maakte. De drie Nederlanders hadden allemaal aan het kortste eind getrokken bij de loting, zo bleek. Darius van Driel hield nog het beste stand. Startend op de tweede negen was hij de meest constante van het trio landgenoten. Hij vond een birdie op 15 en incasseerde pas na de turn een bijna onvermijdelijke eerste bogey. Met twee birdies en nog één bogey, dook Van Driel aan het einde toch weer onder par. Op -1 staat hij rond de 40ste plek.

Besseling baalt van dubbel

Wil Besseling leek lange tijd op weg naar een nog iets betere score dan Van Driel. Na een vroege bogey herstelde de West-Fries zich met vier birdies in de volgende vijf holes uiterst sterk en dat hield hij vast, tot aan hole 17. Op de zeker vandaag lastige par-3 van 200 meter noteerde Besseling een 5 om niet veel later te tekenen voor een 72 en level par. De laatste Nederlander, Lars van Meijel, moet stilaan al beginnen te vrezen voor een achtste gemiste cut op rij. Ondanks een eagle op 3, de langste hole van de baan, staat de Brabander op een teleurstellende +4 buiten de top-100.

Hill bogeyvrij naar -9

Wat er in de vroege ochtend allemaal mogelijk was op Fairmont St. Andrews, liet Calum Hill zien. De 26-jarige thuisspeler kwam tot liefst negen birdies en bleef zonder fouten voor een 63 en -9. Jonathan Caldwell zit hem op de hielen, voor een drietal met daarin onder anderen routinier Ross Fisher op -7. Het wordt interessant om te zien wat voor impact het weer vrijdag heeft, hopelijk pakt het voor de Nederlanders dan allemaal wat gunstiger uit.

Leaderboard

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Ladies European Tour

Heel anders waren de omstandigheden vandaag op La Reserva Club de Sotogrande. Hier speelt Pasqualle Coffa deze week het tweede event uit de Aramco Team Series, een toernooireeks waarin drie LET-professionals samen spelen met een amateur. De Brabantse is onderdeel van de equipe van Amy Boulden, maar kan zowel individueel als met haar team voorlopig nog geen hoofdrol opeisen. Coffa's twee birdies konden de zes bogeys niet wegstrepen, het werd een ronde 76 voor +4. 

Met het team staat Coffa na de eerste ronde op -8 29ste van de 36 viertallen. Zeven slagen bedraagt de achterstand op Team Ursula Wikstrom en Team Karolin Lampert. In het andere klassement staat olympiër Charley Hull dan weer aan kop, samen met de Amerikaanse Alison Lee op -7. Een hole-in-one was er voor de Zweedse Jessica Karlsson.

Leaderboard individueel

Leaderboard teams

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.