Topgolf

Trio Nederlanders door op Tenerife

De drie Nederlanders in het Tenerife Open zijn er ook dit weekeinde nog bij, maar voorlopig wel in de schaduw van de collega's die het leaderboard inkleuren.

Na de spectaculaire eerste ronde met een hole-in-one en een ‘tweede’ eagle was de tweede omloop van Joost Luiten toch een stuk ‘saaier’. Op de eerste negen maakte hij twee birdies en hoewel hij daar in de ochtendgroep al wel iets mee omhoog klauterde, scoorden anderen om heen al veel meer birdies.

Inleveren

Toen na de turn ook de klad in de ronde van Luiten kwam, leverde hij weer veel posities in. De ronde in 70 slagen (-1) zal hij toch wel als licht teleurstellend hebben ervaren. Net als vorige week op Gran Canaria geldt dat je op alle dagen behoorlijk laag moet scoren om mee te kunnen blijven doen om de zege. De leider na de ochtendgroep, Nicolai von Dellinghausen, staat al op -16, Luiten op -7 voor het toernooi.
Darius van Driel had ook moeite om de bogeys van de kaart te houden. Drie in totaal en daar stonden vijf birdies tegenover. Genoeg om zich met -5 te verzekeren van het weekeinde.

Von Dellinghausen

Lars van Meijel was van de drie Nederlanders de laatste die de baan inging. De Brabander wist toen al dat hij een lage score nodig had om de cut te halen. Die druk leek hem niet al te zwaar op de maag te liggen. Op de eerste negen holes vergaarde hij vier birdies, op de tweede negen ging het iets minder voortvarend en maakte hij wel veel misstappen. Bijna dreigde hij nog ten onder te gaan, maar een birdie op de laatste hole redde hem op zeker van een vroege uitschakeling. Ook hij start morgen net als Van Driel op -5.
Na 36 holes gaat de eerdergenoemde Von Dellinghausen aan de leiding, maar de beste ronde van de dag kwam op naam van Scott Jamieson (61). Nog een opmerkelijk feit: op hole 2 waar Luiten gisteren een hole-in-one maakte, werd ook vandaag een ace genoteerd. Nu was de Engelsman Callum Shinkwin de gelukkige.

Leaderboard

Bizar 'wereldrecord'

Het productieteam van de European Tour heeft weer eens iets moois bedacht. Na onder meer boze golfers, de hole-in-one challenge en de 14 club challenge, ging het dit keer om een officieel Guinness World Record: een golfbal in een zo ver mogelijk rijdende auto slaan. Voor de meeste mensen zou het met een wedge in de handen al een lastige opgave zijn, laat staan met een driver. Aan Marcus Armitage was het de eer. Zou hij op een Engels vliegveld met hulp van een goede chauffeur het wereldrecord van 250 meter kunnen aanscherpen?