Topgolf

Van Dam in achterhoede, Ko -28!

Anne van Dam wist geen sprong in het klassement te maken op de slotdag van het door een oppermachtige Lydia Ko gewonnen LOTTE Championship.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Anne van Dam leek op weg naar terreinwinst in de laatste ronde van het LOTTE Championship op Hawaii met drie birdies in haar eerste zeven holes. Daarna kwamen helaas de fouten. De geboren Arnhemse maakte twee bogeys en een dubbel bogey met tussendoor ook nog twee birdies. Met een ronde 71 (-1) kwam de longhitter uit op een totaal van -7 en een gedeelde 64ste plaats. Van Dam vertrekt uit Hawaii met een cheque van 4.529 dollar.

Ko na 1084 dagen 

Lydia Ko speelde een superieur toernooi en maakte een einde aan een periode van 1084 dagen zonder overwinning. De 23-jarige Nieuw-Zeelandse won in 2018 voor de vijftiende keer op de LPGA, daar kwam nu een zestiende zege met heel veel glans bij. Een slotronde in 65 slagen gaf Ko een totaal van -28 en een voorsprong van maar liefst zeven slagen op vier speelsters die met -21 plaats twee deelden. Met haar overwinning verdiende Ko 300.000 dollar.

Leaderboard

Symetra Tour

Een niveau lager, op de Symetra Tour, begint Dewi Weber de laatste ronde van de Casino del Sol Golf Classic in Tucson (Arizona) zondag op de gedeelde tiende plaats. Weber tekende in de derde ronde voor een 69 en staat na 54 holes op -6. Aan kop gaat Morgane Metraux met -16.

Leaderboard

 

Lees meer over
Anne van Dam Topgolf LPGA