Topgolf

Huizing stijgt, Geurts 7de op EK

De vijf Nederlanders in het Iers Open hebben allemaal de cut gehaald. Door het slechte weer kon de tweede ronde niet uitgespeeld worden, maar na de hervatting op zaterdagochtend stonden de landgenoten allemaal aan de goede kant van de streept en blijft Daan Huizing de beste landgenoot. Op het ELTK in Slowakije gingen de Nederlandse girls helaas onderuit tegen Duitsland. Bob Geurts eindigt sterk op het EK in Zurich.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Ook op dag twee was het guur op Galgorm Castle Golf Club. De spelers moesten in de ochtend anderhalf uur wachten op de mist voordat er gestart kon worden. De omstandigheden bleven lastig, maar het goede nieuws is dat de Nederlanders goed spelen in Noord-Ierland. 

Daan Huizing, die de dag begon als 22ste, kon zijn ronde net op tijd afmaken en blijft de beste met een 17de plaats en een score van -1.

Joost Luiten had een vroege starttijd op vrijdag en kon ook zijn ronde voltooien in 70 slagen en staat met +1 na 36 holes voorlopig op de 28ste plaats. Ook Lars van Meijel bereikte het clubhuis, met een tweede 71 op rij staat hij met +2 op plaats 33. 

Darius van Driel (+3) en Wil Besseling (+5) moesten zaterdagochtend om 09:155 terugkomen. De cut bleef op +5, en dat betekende dat alle vijf de Nederlanders op zaterdag mogen starten voor ronde 3.

Aaron Rai uit Engeland en Maverick Antcliff uit Australië gaan aan de leiding met -5.

Leaderboard

Besseling ook goed met kinderclubs 😲

Geurts 7de op EK

Bob Geurts heeft EK voor mannelijke amateurs goed afgesloten. Voor de slotronde op Golf & Country Club Zürich had Geurts wederom 71 slagen nodig. Hij steeg met deze score vier plaatsen en eindigde na 72 holes op een uitstekende gedeelde 7de plaats, negen slagen achter de winnaar: Matthias Schmid uit Duitsland.

De overige Nederlanders die de cut haalden eindigden boven par: Nordin van Tilburg (+5, T-28), Kiet van der Weele (+8, T-40) en Koen Kouwenaar (+11, T-49) 

Leaderboard

Girls sneuvelen tegen Duitsland

Op het ELTK Girls in Slowakije is Team Oranje in de halve finale uitgeschakeld door Duitsland. De Oosterburen waren met 3-0 (1 foursome, 2 singles) te sterk. Zaterdag spelen de Girls tegen Zwitserland om het brons.

Leaderboard