Topgolf

Wil Besseling weer de 'frontman'

Wil Besseling is na twee dagen ook in de Portugal Masters de beste Nederlander, met Lars van Meijel (foto) in zijn spoor. Voor drie andere landgenoten viel vandaag het doek.
Beeld: Golfsupport

Beeld: Golfsupport

Beste Nederlander na twee dagen in Portugal is Wil Besseling, die zich de afgelopen weken wel vaker als frontman van het Nederlandse clubje op de tour manifesteerde.
Met twee keer een ronde 70 (-2 voor het toernooi) plaatste de Noord-Hollander zich op de Victoria Course in Vilamoura met een kleine marge voor de laatste twee dagen. Maar de acht birdies en zes bogeys over 36 holes geven aan dat ook Besseling zich nog wel kan verbeteren in de Portugal Masters.

Hangen en wurgen

Lars van Meijel, die in zijn laatste vijf toernooien slechts één keer de cut haalde (Wales Open), bereikte met hangen en wurgen het weekeinde. Met een ronde in 70 slagen dook hij één onder par voor het toernooi en dat was aan het einde van de dag net genoeg om aan de goede kant van de score te blijven.

Dat was niet het geval bij Darius van Driel, Daan Huizing én Joost Luiten. Van Driel, wiens vriendin Sanne haar plek aan de tast heeft afgestaan, speelde zich gisteren door een +6 al enigszins uit het toernooi. Want na een knappe ronde in 66 slagen (met een eagle op 17) vandaag, kwam hij nog twee slagen te kort.
Ook Daan Huizing redde het niet. De eerste kleurtjes op zijn kaart waren weliswaar rood, maar daarna kreeg zwart de overhand. Dat kon hij er na gisteren (+2) niet bij hebben.

Joost Luiten

Voor Luiten werd het ook een week om snel te vergeten. Nog steeds met vriendin Melanie aan de tas speelde hij de eerste negen heel matig met een bogey, dubbel bogey en een birdie. Op de tweede negen knokte hij zich terug in het toernooi, maar maakte hij geen birdie op de par-5 zeventiende hole. En die ene birdie had hij nog wel nodig om de cut te halen. De alles-of-niets poging op de lastige hole 18 werd niets...

Luiten neemt nu een week pauze en speelt daarna het Iers Open, met naar verwachting weer Maarten Bosch aan de tas. De caddie van Luiten staat door een gebroken pols enkele weken aan de kant.

In Vilamoura is de leiding na 36 holes stevig in handen van de Fransman Julien Guerrier, die na een rondje 62 gisteren vandaag een keurige 66 noteerde.

Leaderboard

Lees meer over
European Tour Topgolf