Topgolf

Ongelukkig slot Van Dam

De eerste negen holes van de Great Waters Course zijn Anne van Dam nog niet goed gezind. In de derde ronde van het LPGA Drive On Championship had Van Dam, die begon op hole 10, 75 (+3) slagen nodig, waarvan 42 op haar tweede negen.
Beeld: LET (Tristan Jones)

Beeld: LET (Tristan Jones)

Net als op vrijdag ging Anne van Dam op zaterdag furieus van start. De Arnhemse begon haar derde ronde vanaf hole 10 met een birdie en een eagle. Ze kwam na negen holes door de turn met -3 (en stond op dat moment net buiten de top-20 van het klassement) maar op haar tweede negen holes was het beeld compleet anders. Op hole 1 noteerde de professional nog een birdie, maar daarna ging het de verkeerde kant op. Na bogeys op 2 en 7 ging het op hole 8 en 9 hard de verkeerde de kant op: double bogey en triple bogey. 

Door de zes slagen verlies op de laatste drie holes tekende Van Dam voor een ronde boven par (75, +3). De Nederlandse begon de dag als 45ste maar staat nu met een totaal van +3 op de gedeeld 69ste plaats. Aan de leiding gaat Ally McDonald, die met -13 een slag voorsprong heeft op Bianca Pagdanganan uit Thailand. 

 

Leaderboard

Lees meer over
Topgolf Anne van Dam LPGA