Topgolf

Van Dam verspeelt topscore

Enkele fouten op haar tweede negen hebben ervoor gezorgd dat Anne van Dam geen grote sprong heeft kunnen maken in het LPGA Drive On Championship. Voor het halen van de cut was -2 wel ruim voldoende.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Na door een merkwaardige openingsronde met onder meer drie dubbel-bogeys en een eagle op +2 uit te zijn gekomen, kon Anne van Dam zich vanochtend (plaatselijke tijd) geen beter begin wensen in Georgia. Drie opeenvolgende holes verscheen er na haar start op 10 een blauw getal op de kaart. Birdies dus, waarvan de Arnhemse er later nog twee maakte en zo zelfs even in de top-20 verscheen. Ongelukkigerwijs volgde er ook nog een bogey en een dubbel. Desondanks bracht Van Dam een 70 (-2) binnen voor een totaal van level par over twee dagen. Daarmee haalt ze het weekend als 45ste, maar dat zal geen voldaan gevoel opleveren na de birdie streak van enkele uren eerder.

 

Alle speelsters waren inmiddels begonnen aan hun tweede ronde op de Great Waters Course, toen Van Dam haar afsluitende par noteerde. Ook Danielle Kang, de leider na 18 holes in Greensboro, was alweer binnen. Zij heeft haar positie echter ingeleverd bij een Solheim Cup-collega van Team USA. Ally McDonald staat na 36 holes bovenaan op -10.

 

Leaderboard

Lees meer over
Topgolf Anne van Dam LPGA