Topgolf

Van Driel in top-10 Italiaans Open

Van de vijf Nederlanders in het Italiaans Open deed Darius van Driel heel goede zaken met een ronde 64. Wil Besseling viel wat terug, Joost Luiten steeg, Lars van Meijel lijkt de cut te halen en Daan Huizing net niet.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Was het gisteren Wil Besseling die acht birdies liet noteren, in de tweede ronde van het Italiaans Open was het de beurt aan Darius van Driel. Maakte Besseling in de eerste ronde ook nog een bogey, Van Driel speelde vrijdag op de Chervò Golf Club in de buurt van Brescia een foutloze ronde met acht birdies en tien pars voor een 64 (-8). Met een totaal van -9 na 36 holes maakte de 31-jarige golfer een grote sprong in het klassement naar de gedeelde achtste plaats.

“Dit was wel een van mijn beste rondjes dit jaar”, aldus Van Driel. “De baan speelt best lang want de fairways zijn vrij nat, je krijgt nauwelijks rol. Ik heb mijn sandwedge uit de tas gedaan deze week en er een ijzer-3 voor in de plaats gedaan, dat zegt genoeg. Ik sla mijn drives ook echt hard deze week. Normaal sla ik zelden een drive op honderd procent, nu op een aantal holes wel. Als ik de bal op de fairway krijg is dat mooi, komt de bal in de rough is het ook nog wel te doen. Ik sloeg de bal vandaag gewoon goed  en ik wist eindelijk ook een keer te scoren. Ik heb dit jaar al vaker prima gespeeld, maar op de een of andere manier kon ik dat niet omzetten in een lage score en nu gelukkig wel.”

 

Dubai Doel

 

Van Driel hoopt zich nog te plaatsen voor het slottoernooi in Dubai (top-60 Race to Duabi kwalificeert zich, hij staat nu op plek 157). “Ik moet dan heel veel terrein goedmaken, maar Dubai is wel een doel. Ik wil me vooral blijven verbeteren, me meer en meer thuisvoelen op de European Tour en een ronde zoals vandaag geeft veel vertrouwen.”

Wil Besseling, gedeeld vierde na de eerste ronde, viel terug naar de gedeelde achttiende plaats na een ronde 71 (-1) met drie bogeys en vier birdies. Joost Luiten is halverwege het met een miljoen euro gedoteerde toernooi ook gedeeld achttiende na een prima ronde 66. De zesvoudig winnaar op de European Tour speelde net als Van Driel een vlekkeloze ronde:  zes birdies en geen enkele bogey voor een 66 (-6).

 

Van Meijel en Huizing

 

De tweede ronde begon iets later vanwege mist in de ochtend en kon door de invallende duisternis niet afgemaakt worden. Lars van Meijel staat op -4 en lijkt met nog twee holes te spelen de cut (nu op -4) te overleven. Daan Huizing heeft met 70-71 (-3) zo goed als zeker een slag te veel.

Er wordt heel laag gescoord op de Chervó Golf Club. Laurie Canter kwam na zijn formidabele openingsronde in -12, vandaag tot 68 slagen en gaat met -16 nog steeds aan de leiding. De 30-jarige Engelsman heeft een voorsprong van twee slagen op routinier Ross McGowan. De Zuid-Afrikaan Dean Burmester is met -12 alleen derde. 

Leaderboard