Nieuws

Horeca dicht, golfbanen open

Na het bekendmaken van de nieuwe maatregelen die de coronagolf moeten terugdringen, mag er nog steeds worden gegolft. Wel moet de horeca op golfbanen voor tenminste vier weken sluiten.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Golfen mag nog. De maatregel dat de maximale grootte van een groep niet meer dan vier personen mag zijn, kan op de golfbanen met de inachtneming van 1,5 meter afstand goed worden gewaarborgd. Flights van vier zijn dus mogelijk.

Online reserveringen

De NGF adviseert de clubs en banen om weer met starttijden (online reserveringen) te gaan werken, dat bevordert de doorstroom en voorkomt groepsvorming. De golfer kan een starttijd reserveren via GolfGo of de website van de golfbaan. Ook raadt de federatie aan om een corona-coördinator aan te stellen die toezicht houdt op de naleving van de regels door de bezoekers.

Horeca dicht

De grootste maatregel die de golfsport treft, is het sluiten van de horecagelegenheden op golfbanen voor ten minste vier weken. Golfers kunnen dus voor en na een rondje golf daar niet meer terecht voor eten en drinken. Wel kunnen exploitanten een afhaalmogelijkheid creëren, maar dat zal niet elke club/golfbaan doen. De maatregelen gaan woensdag 14 oktober 22.00 uur in.

Mondkapje

Het clubhuis, de golfshop en de toiletten mogen geopend blijven. Kleedkamers moeten wel worden gesloten en het dragen van een mondkapje (personen vanaf 13 jaar) in ruimtes op de golfbaan wordt verplicht zodra dat juridisch geregeld is, aldus premier Rutte in de persconferentie. Tot die tijd geldt het als een dringend advies.

Competities afgelast

De maatregelen hebben ook tot gevolg dat de NGF zowel de jeugd- als de najaarscompetitie heeft afgelast. Die worden dit jaar zeker niet meer gespeeld. Voor kinderen tot 18 jaar zijn wedstrijden onderling binnen de eigen club toegestaan. Over wedstrijden voor volwassenen is nog onduidelijkheid.

Meer informatie over Corona en golf en de gevolgen vind je in dit artikel op ngf.nl.

Tijd om te golfen!

Reserveer eenvoudig je starttijd via het nieuwe starttijden platform GOLFGO.

Boek hier je starttijd
Lees meer over
NGF