Topgolf

Van Dam krijgt het niet op de rit

Het is Anne van Dam niet gelukt om op de laatste dag van de KPMG Women's Championship met een goede ronde af te sluiten. Ze eindigde met haar minste 18 holes van deze week.

Op de laatste dag van deze major kon Van Dam geen potten meer breken. Helaas leverde ze vandaag haar slechtste scorekaart van deze week in. Een kleurige kaart met drie bogeys, drie birdies en dubbel bogey en een 'quadruple' bogey. Vooral die laatste score sprong uiteraard in het oog. Op de par-3 17de hole, haar achtste van de dag, schreef Van Dam een '7' op de kaart. Alle goede hoop op een goede slotronde werd daarmee de grond ingeboord. Uiteindelijk finishte de 25-jarige Arnhemse met 76 slagen (+6) en een totaal van +13. Dat leverde een 70ste plaats op, een klassering die niet lang zal worden herinnerd.

Koreaanse zege

De zege in Newton Square ging naar de Koreaanse Sei Young Kim, die op dag twee de leiding nam en deze niet meer afstond. Dankzij een slotronde van 63 slagen (-7) sloeg ze een gat van vijf slagen naar de nummer twee, landgenote Inbee Park. Op de derde plek op het podium was voor de 'helft' voor een Aziatische speelster. De Japanse Nasa Hataoka deelde die plek met de Spaanse Carlota Ciganda. Het was de tweede achtereenvolgde zege van een Koreaanse in een major dit jaar. Vorige maand won Mirim Lee de Ana Inspiration.

Eindstand

 

Nationaal

In eigen land werd het Nederlands kampioenschap strokeplay voor mid-amateurs gespeeld op de Swinkelsche. Myrte Eikenaar en Berend den Engelsman pakten daar de titels.

Tyrrell Hatton

Op Wentworth won Tyrrell Hatton het BMW PGA Championship, een van de grotere toernooien op de European Tour. De Engelsman hield na 72 holes (-19) vier slagen 'over' op de Fransman Victor Perez. Joost Luiten deed deze week ook mee in Londen, maar miste vrijdag de cut.

Eindstand

 

Lees meer over
Topgolf Anne van Dam LPGA