Topgolf

Dubbel kost Van Dam veel plekken

Anne van Dam staat na 18 holes gedeeld 55ste bij het KPMG Women's Championship. Een dubbel-bogey op de tweede negen zorgde ervoor dat de Nederlandse aan het begin van het derde major van 2020 genoegen moest nemen met een 73 (+3).
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Het Women's PGA Championship is het op één na oudste major in het vrouwengolf en deze week wordt voor de 66ste keer gespeeld. Anne van Dam is voor de tweede keer van de partij en mocht in Pennsylvania vandaag met twee majorkampioenen spelen: Morgan Pressel en Hinako Shibuno. De Nederlandse noteerde twee birdies en drie bogeys, totdat ze op de par-3 14de aankwam. Een dubbel-bogey hier kostte Van Dam uiteindelijk dertig plaatsen, op +3 staat ze T55.

Hoewel van de tien beste speelsters van de wereld er deze week negen aanwezig zijn, slaagde niemand erin echt laag te gaan en op de Aronimink Golf Club al vroeg een gaatje te slaan. Drie vrouwen liepen de 176 bunkers tellende golfbaan in 67 slagen. Brittany Lincicome en Kelly Tan voeren de rangschikking aan op -3, vlak voor Danielle Kang, Carlota Ciganda, Lydia Ko en nog vier anderen.

Leaderboard

Lees meer over
LPGA Anne van Dam Topgolf