Topgolf

Van Dam tóch door in Women's PGA

Toen Anne van Dam haar laatste putt van de tweede ronde van het KPMG Women's PGA Championship holede, stond ze op +6 net buiten de 'projected cutline'. Na een aantal uren wachten bleek dat die score tóch genoeg was om het weekend te halen in het major.
Beeld: Getty Images

Beeld: Getty Images

Voor Anne van Dam was er weinig aan de hand, toen ze na één birdie en een bogey gemaakt te hebben aan de eerste negen van de Aronimink Golf Club begon. Daar bewoog ze met drie bogeys in vier holes tijd snel de verkeerde kant op. Na nog een 'dropped shot' op 8 was het weekend op het randje van de top-100 ver weg, maar een 'bounce-back' birdie op de laatste liet Van Dam weer hopen op twee extra rondes in Pennsylvania. Toen iedereen binnen was, en veel concurrenten voor hoge scores hadden getekend, stond ze in een grote groep op +6 net aan de goede kant van de streep.

Bovenaan de rangschikking zijn de verschillen halverwege klein. Vier speelsters volgen Sei Young Kim, die dankzij een birdie regen op haar tweede negen (zes stuks) alleen de kop greep op -4. Vlak achter de razendsnel spelende Zuid-Koreaanse, staan een aantal bekende speelsters: Anna Nordqvist, Carlota Ciganda, Danielle Kang, Sei Young Kim en Jennifer Kupcho. Ook daarachter zit het nog erg dicht op elkaar, dus de strijd om de hoofdprijs van 645 duizend dollar gaat nu pas echt beginnen.

Leaderboard

Lees meer over
LPGA Anne van Dam Topgolf