Topgolf

Vroege aftocht Luiten uit Engeland

Joost Luiten moet Wentworth na twee speeldagen al verlaten. Hij miste vandaag in het BMW PGA Championship de cut, mede door slechte scores op twee holes.
Beeld: Golfsupport

Beeld: Golfsupport

Luiten kwam gisteren nog met level par van de baan en eenzelfde score zou vandaag hebben volstaan, maar dat scenario werd na drie holes al heel lastig. Door een triple bogey op de derde hole manoeuvreerde de Bleiswijker zichzelf al in een lastige positie. De birdie die direct daarop volgde, verzachtte de pijn nauwelijks. Na de turn kwam daar nog een dubbel bogey bovenop (hole 10), waarmee het pleit van Luiten wel leek beslecht. Een weergaloze comeback bleef uit, waardoor hij na 36 holes al het veld moet ruimen op de thuisbasis van de European Tour.

Rolex Series

Dat mag wel een teleurstelling worden genoemd. Vorige week verspeelde Luiten een toppositie in Schotland door een slechte dag op een natte dag en nu houdt het na twee dagen op. Het seizoen is nog niet voorbij, maar de lucratieve Rolex Series-toernooien wel. Daarin heeft Luiten dus te weinig resultaat kunnen boeken om te kunnen stijgen in de Race to Dubai. Hij zakt zelfs waarschijnlijk net buiten de top-60. Dat betekent dat de Nederlander in de kleinere toernooien hoge klasseringen moet halen om niet voor het eerst in laren het slotfeestje in Dubai te moeten missen. Luiten slaat volgende week zo'n klein toernooi in Schotland al over. Daar komen Wil Besseling, Lars van Meijel en Daan Huizing wel in actie. Besseling is op de 55ste plaats de hoogst geplaatste Nederlander in de Race to Dubai.

Shane Lowry

Op Wentworth maken de golfers uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland vooralsnog de dienst uit. Shane Lowry noteerde een imposante ronde in 65 slagen (-7) en dat kon alleen Matthew Fitzpatrick ‘matchen’. De Ier en de Engelsman delen na 36 holes met -12 de leiding, gevolgd door de Engelsman Tyrrell Hatton (-10).

Leaderboard