Topgolf

'Opgelapte' Luiten level op Wentworth

Joost Luiten heeft in het BMW PGA Championship niet voor een soortgelijke vliegende start kunnen zorgen als een week eerder in Schotland. Op Wentworth bracht hij mede door een afsluitende bogey een 72 binnen voor level par. 
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Met een lichte kwetsuur aan zijn hoornvlies - bij het schoonmaken van zijn open haard kwamen er asrestjes in zijn oog - reisde Joost Luiten begin deze week af naar Surrey, waar deze week de jaarlijkse thuiswedstrijd van de European Tour gespeeld wordt. Na een naar eigen zeggen zonder problemen (en ooglapje) verlopen oefenronde, kon hij vanochtend vroeg aan de eerste ronde beginnen op de natte, winderige Wentworth Golf Club. Op de negende hole om precies te zijn. Een eerste negen met twee birdies en een bogey, en een tweede negen waarop die scores omgedraaid waren later, was Luiten op level par weer terug bij af. Na 18 holes houdt hem dat net binnen de top-50.

Door de natte en zachte fairways spelen de holes van Wentworth deze week erg lang, gaf Luiten aan in zijn voorbeschouwing. Met name Tyrrell Hatton had daar in de ochtend weinig moeite mee. Spelend met Patrick Reed en Lee Westwood kwam de temperamentvolle Engelsman tot een eagle, vijf birdies en een bogey voor -6. Justin Harding en Adri Arnaus voegden zich 's middags bij Hatton met bogeyvrije rondes.

Leaderboard