Topgolf

Rowin Caron wil naar PGA Tour

Rowin Caron kwam afgelopen weekend heel dicht bij de overwinning in het Jacksonville Championship. De 27–jarige Nederlander heeft zijn zinnen gezet op spelen op de PGA Tour.

Dat Rowin Caron een heel goede golfer is bewees hij vorig jaar nog maar eens in de honderdste editie van het KLM Open. De in het Brabantse Terheijden opgegroeide golfer eindigde op The International op een keurige 27ste plaats. Afgelopen weekend verloor Caron de play-off van het Jacksonville Championship in Florida omdat de Amerikaan Carson Young op de eerste extra hole een heel lange putt voor birdie wist te holen. “Dat was natuurlijk een teleurstelling, maar het was een prachtige putt van die jongen en voor mij was het hoe dan ook een goede week”, aldus Caron die in Las Vegas woont en voornamelijk speelt op de PGA Tour Latinoamerica. Via dat circuit en dan een tussenstap op de grotere Korn Ferry Tour hoopt hij uiteindelijk te spelen met de wereldtoppers op de PGA Tour.

 

Het Jacksonville Championship was geen onderdeel van de Latinoamerica Tour maar van de LOCALiQ Series. Hoe zit dat?

 “We hebben dit seizoen maar één toernooi kunnen spelen op de PGA Tour Latinoamerica, dat was in Mexico in maart, daarna werd vanwege corona alles stilgelegd. Omdat onduidelijk was wanneer er weer gespeeld zou worden, heeft de PGA Tour voor spelers van de PGA Tour China, PGA Tour Canada en Latinoamerica, een aantal extra toernooien georganiseerd in de VS in de vorm van de LOCALIQ series. Resultaten tellen niet mee voor de Latinoamerica ranking, voor dat circuit wordt dit jaar en 2021 als één lang seizoen gespeeld met aan het einde van het seizoen kans op promotie naar de Korn Ferry Tour. Als het goed is, wordt aankomende week het aangepaste schema voor 2020-2021 op de PGA Tour Latinoamerica bekend, dan is er meer duidelijkheid en kan ik me weer volop voorbereiden om de stap te maken naar de Korn Ferry Tour volgend jaar.”

 

Je hebt vier jaar golf en studie gecombineerd in Florida en woont sinds begin dit jaar weer in de VS. Het bevalt je daar kennelijk goed?

“Zeker, ik heb het in Amerika gewoon erg naar mijn zin. De mensen zijn aardig, ik houd van de sportcultuur en heb ondertussen veel vrienden hier. Ik woon in Las Vegas in een huis met Justin Suh (Amerikaanse profgolfer, eindigde zondag als 14de in een toernooi van de PGA Tour, red). Mijn doel is altijd al de PGA Tour geweest, dus dit is voor mij ook de logische weg. Ik kan hier op TPC Summerlin, een topbaan, gratis trainen en heb veel goede spelers om me heen waar ik mee kan sparren en dingen van kan leren. Misschien dat ik in de toekomst toch wel weer naar Florida zou willen, maar terug naar Nederland ga ik voorlopig zeker niet.“

 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Morning rounds in the desert πŸ‘ŒπŸΌ@ducadelcosma.official @q1905 #golf #srixon

Een bericht gedeeld door Rowin Caron (@rowincaron) op

 

Hoe ziet je leven eruit als je geen toernooi speelt?

“Ook als ik thuis ben, draait alles eigenlijk om golf. Ik heb geen relatie, ben volledig gefocust op golf, doe verder niet veel geks. Ik ga vroeg naar bed en sta weer vroeg op. Naast het trainen op de baan ben ik veel in de gym. Mijn hele leven ben ik met muziek bezig geweest, dus dat doe ik er altijd een beetje naast. Las Vegas verkennen doe ik ook regelmatig omdat alles hier nog redelijk nieuw voor mij is. Je kunt mooi hiken in de bergen, en af en toe tennis ik met Justin. Het is hier altijd mooi weer dus er is buiten genoeg leuks te doen.”

 

Hoe is het niveau op de PGA Tour Latinoamerica?

“Hoog, ik denk bijna te vergelijken met de Challenge Tour in Europa. Het is wel een stuk meer reizen, maar je ziet daardoor bijzondere plekken waar je anders nooit zou komen. Afgelopen jaar speelden we een toernooi in de bergen van Patagonië, in het zuiden van Argentinië, wat heel mooi en bijzonder was. De vluchten zijn natuurlijk wel een stuk duurder, maar als je eenmaal op de bestemming bent is het leven weer goedkoper vergeleken met Europa. Veel mensen vragen me of het gevaarlijk is, reizen en spelen in Zuid-Amerika, maar dat valt allemaal wel mee. In principe zie je ook alleen het hotel en de golfbaan dus er kan niet zoveel fout gaan. De banen zijn over het algemeen goed, en er zit veel afwisseling in. Ik heb nog steeds het gevoel dat ik op dit circuit beter word, en mijn resultaten laten dat ook zien.”

 

Spelen op de  Latinoamerica Tour is relatief duur. Hoe red je het financieel? Heb je sponsors?

“Door mijn resultaten afgelopen jaar op onder andere het KLM Open, de Challenge Tour, en vier top-10  plaatsen in de laatste twaalf toernooien op de PGA Latinoamerica, kan ik het voorlopig nog betalen. Het is nu wel een stuk moeilijker, omdat we een tijd lang niks hebben kunnen spelen en dus ook niets konden verdienen. Ik heb op het moment alleen Duca del Cosma als financiële sponsor, daar ben ik heel blij mee, maar andere sponsoren zijn zeker welkom. Het prijzengeld op Latinoamerica  is bijna gelijkwaardig aan de kleinere Challenge Tour toernooien in Europa, dus als je goed speelt kun je in ieder geval je eigen kosten terugverdienen. Per toernooi ben ik  ongeveer tweeduizend dollar kwijt, dat keer ongeveer vijftien toernooien is rond de dertigduizend dollar alleen al aan een seizoen op de Latinoamerica Tour. De kosten voor State Opens, de Monday Qualifiers die ik speel en eventuele toernooien in Europa komen daar nog bij.”

 

Het is allemaal een investering voor jouw grote doel, spelen op de PGA Tour. Is dat haalbaar?

“Ja, dat geloof ik absoluut, vooral ook omdat ik mezelf als golfer nog steeds ontwikkel en mijn resultaten aantoonbaar beter worden. Hopelijk speel ik binnenkort trouwens al een toernooi op de PGA Tour. Ik doe namelijk mee aan de Qualifier voor het Shriners Hospitals for Children Open (8-11 oktober, red) op mijn thuisbaan, TPC Summerlin. Dat is een heel mooie kans om een startbewijs te verdienen voor een toernooi van de PGA Tour waar ik natuurlijk vol voor ga.”

 

en accepteer marketing cookies om deze inhoud te kunnen bekijken.

Lees meer over
PGA Tour Topgolf