Nieuws

Tips voor thuis van PGA pro's

De golfbanen zijn dicht, maar de Nederlandse PGA Professionals zitten niet stil. Op deze pagina een selectie van instructies die ze speciaal voor de golfclubs en alle golfers in Nederland hebben opgenomen. Zo kan je toch nog thuis aan de slag!

Update 8 april

Een paraplu heb je tijdens deze zonnige dagen toch niet nodig. Het is een perfect target om in te chippen. Aju-paraplu! Een leuke oefening van Richard Heesakkers, Golfacademy de Gulbergen.Update 7 april

Een goede thuistip van golfpro Djur den Haan (Lauswolt) is "kies een stevige wasmand"Remy Weijland heeft goede en leuke balansoefeningen die ook voor de kinderen leuk zijn om te doen. Zo houden we onszelf een beetje bezig.Update 31 maart

Stijn Vughts van de Trumpi Golf Academy heeft in 3 levels leuke oefening op zijn YouTube kanaal geplaatst. Overzichtelijk en voor iedereen toepasbaar met huis, tuin en keuken spullen


Martijn van Baars - de pro van Weleveld Golf - heeft een hele simpele oplossing voor als je thuis geen afslagkooi hebt of geen heg met coniferen om een net in op te hangen. Deze paraplu is dè oplossing. Mocht je er niet zeker van zijn dat het veilig is voor de achterburen? Zorg er dan voor dat je het bij korte chips houdt in plaats van deze langere chips.


Remy maakt voor de leden van Golfbaan Sluispolder video's met oefeningen in de tuin. Voor deze balans oefening heb je een tennisbal nodig die je doormidden kunt snijden. Wil je geen tennisbal kapotmaken? Pak dan een sinaasappel.

Update 30 maart

De professionals van Regthuys publiceren in deze tijd regelmatig nieuwe instructievideo's op hun YouTube-kanaal. Bijvoorbeeld deze over de verschillende manieren waarop je een golfclub kunt vasthouden. Welke verschillende grips zijn er?Yoga en golf gaan goed samen. Bekijk deze video van True Groove golf voor meer stabiliteit in je swing dankzij yoga:

 

Update 25 maart 

We beginnen in dit overzicht van instructietips van de PGA Professionals met de golfleraren van de Gelpenberg. Heel toepasselijk begint Gijs Kras met het schoonmaken van de clubs:

Collega Ralph Grinwis - natuurlijk met schone clubs - richt zich op het chippen in de tuin en daagt je uit:

Wiebe Giesen maakt voor de leden van De Hoge Kleij 18 dagen lang een vlog en behandelt (met de hulp van zijn kinderen) heel veel verschillende onderwerpen:


Iwan Renders geeft veel goede en originele instructies via zijn Instagram account. In onderstaande video heeft hij het over balans en hoe een goede balans kan bijdragen aan een betere swing:

 

 

Na een training behoefte aan amusement? PGA Professional en trickshotter Mark Reynolds is druk in huis met de meest gekke trucs:

Martine Martens geeft in deze korte video een aantal tips - met een bijzondere bijrol van de onvermijdelijke WC-rol:

Leonard Smit heeft een aantal uitgebreide lessen op Facebook gezet. De PGA Professional bespreekt heel veel verschillende onderwerpen, bijvoorbeeld de pre-shot routine en het richten van je aandacht tijdens het spelen: 

Floris de Vries van De Haar geeft een tip voor het chippen in de tuin. Mooi gazonnetje Floris!

Ook Rob Mouwen van Het Woold verzorgt een hele reeks instructievideo's waarin alle onderwerpen aan bod komen. Natuurlijk geeft hij als puttcoach veel aandacht aan het putten: 

Video 1, putten vertrekrichting from Mygolfpro on Vimeo.

 

Heb je een garage? Raymond Stoop van de Hooge Rotterdamsche heeft een leuke drill:

 

We sluiten af met putten. PGA Professional en NGF-Coach Guido Loning vanuit de gang:

Let op: vrijwel alle video's in dit overzicht zijn onderdeel van een serie. Kijk daarom via onderstaande video's zeker ook even verder op de YouTube, Facebook en andere kanalen van de PGA Professionals.

Suggesties? Stuur een mail naar redactie@golf.nl met de YouTube, Facebook, Vimeo of Instagram link. We maken steeds een selectie van een aantal leuke en leerzame video's.

Lees meer over
Golftips Instructie