Topgolf

Coffa één slag van leiding in Kaapstad

Pasqualle Coffa heeft een goede openingsdag achter de rug bij het Investec South African Women's Open. De Brabantse opende het toernooi dat co-sanctioned is tussen de Ladies European Tour en Sunshine Ladies Tour met een ronde van -2, waarmee ze na 18 holes op één slag van de leiding gedeeld vijfde staat.
Beeld: Golfsupport.nl

Beeld: Golfsupport.nl

Pasqualle Coffa mocht vanochtend vroeg onder ideale omstandigheden beginnen aan haar openingsronde op de Westlake Golf Club ten zuiden van Kaapstad. Dat deed ze met vier pars, waarna ze op de korte par-4 5de in de rode cijfers dook. Even later volgde bogey op een nog kortere par-4, maar de speelster van de Eindhovensche Golf herpakte zich snel en maakte de turn in -1. Haar kaart op de tweede negen zag er nagenoeg hetzelfde uit met twee birdies, één bogey en voor de rest pars. Ze bracht een ronde 70 binnen voor -2, wat bij binnenkomst de derde plaats opleverde op één slag van de leiding. Op dat moment stond buiten de top-10 iedereen die reeds aan het met 200.000 euro gedoteerde toernooi begonnen was boven par. 

Dringen aan de top

Ook het feit dat de meeste favorieten (Julia Engström, Diksha Dagar en drievoudig kampioenen Lee-Anne Pace en Ashleigh Buhai bijvoorbeeld) 's ochtends waren gestart en het niet beter deden, laat zien hoe goed de ronde van Coffa was. Nadat iedereen terug in het clubhuis was, had nog altijd niemand echt laag kunnen gaan en stond de score van -3 nog altijd bovenaan het leaderboard. Vier speelsters delen voorlopig de koppositie: Olivia Cowan, Nicole Garcia, Lucrezia Colombotto Rosso en Emma Nilsson. Direct daarachter volgt Coffa in een groepje van liefst zeven speelsters op -2.

Leaderboard

Lees meer over
Topgolf LET